2019 Mercedes A-Serisi daha büyük, daha şık ve daha akıllı olacak

Ototeknikveri     03 Şubat 2018 01:46

Yeni nesil Mercedes-Benz A-Serisi ortaya çıktı. Selefine kıyasla daha sofistike bir görünüme sahip model daha verimli motorlar ve çok sayıda modern güvenlik ve konfor teknolojisi ile geliyor.

2019 Mercedes A-Serisi daha büyük, daha şık ve daha akıllı olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni A-Serisi Mercedes’in tasarım felsefesi “Duyusal Saflık” için yeni bir adımı temsil ediyor. Üçüncü nesil modelin agresif çizgileri ortadan kalkmış, yerini daha şık ve olgun bir estetik, yeni CLS ile benzer bir tasarım almış.

 

Yeni A-Serisi’nin benzerlerinden ayrışmasına alçak kaput, krom bileşenlere sahip düz LED farlar ve meşale tipi gündüz sürüş ışıkları ile karakterize ilerici ön kısım tasarımı yardımcı oluyor. Selefi ile kıyaslandığında, yeni modelin kaputu daha ağır bir şekilde aşağıya doğru eğimli, bu da ön kısma dinamik bir görünüm kazandırıyor.

 

Daha büyük tekerlek kemerleri ise (16 – 19 inç alaşım jantlar için) yeni A-Serisi’nin yoldaki duruşunu daha etkileyici yapıyor. Arka kısım tasarımı otomobilin görsel olarak daha kaslı ve enerjik algılanmasını sağlıyor. İnce, iki kısımlı arka lambalar da eski modelin kaba estetiğinden uzaklaşmış görünüyor.

 

İç kabin neye benziyor?

İç kabin Mercedes’in bu modele ne kadar önem verdiğini kanıtlıyor. Kabinde modern ve avangart bir görünüm kullanılmış. Konsolun kanat biçimli ana gövdesi bir kapıdan diğerine devam ediyor. Ambiyans aydınlatması 64 farklı rengiyle nefes keserken, iç kabinin asıl can alıcı noktasını ise bağımsız widescreen ekran oluşturuyor.

 

Gelecekte alıcılar üç farklı dokunmatik ekran kombinasyonu arasından seçim yapabilecekler: iki adet 7 inç ekran (17.78 cm), bir adet 7 inç ve bir adet 10.25 inç (26 cm) ekran ya da iki adet 10.25 inç ekran.

 

Yeni A-Serisi’ndeki MBUX multimedya sistemi “Hey Mercedes” ses komutuyla harekete geçirilebiliyor. Yeni model bu özelliğe sahip ilk Mercedes-Benz otomobil. MBUX sistemini benzerlerinden ayıran yapay zeka (AI) teknolojisi, taşıt ve sürücü/yolcu arasında duygusal bir bağ yaratıyor. Diğer etkileyici teknolojik özellikler arasında head-up display, Car-to-X iletişim, Araç Takip sistemi ve Mercedes Me uygulama koleksiyonu bulunuyor.

 

Otomobilin boyutları gerçekten büyüdü mü?

Yeni model artan aks mesafesi ve tekerlek izi genişliği sayesinde daha fazla omuz, dirsek ve baş mesafesi sunuyor. Bagaj kapasitesi önceki modele kıyasla 29 litre artarak 370 litreye ulaşmış.

 

Yeni A-Serisi sadece ısıtmalı koltuklar ile değil aynı zamanda klima kontrolü ve Multicontour Seat paketiyle geliyor. Bu pakette ön koltuklar için masaj fonksiyonu da bulunuyor.

 

Otomobildeki Aktif Mesafe Asistanı, Aktif Acil Durdurma Asistanı, Aktif Şerit Değiştirme Asistanı ve Aktif Fren Asistanı (standart) gibi özellikler S-Serisi’nden alınmış. PRE-SAFE Plus fonksiyonu ise arka kısımda meydana gelebilecek çarpmaları tespit ederek fren uyguluyor ve çarpmanın şiddetini azaltıyor.

 

Motor özellikleri

Yeni A-Serisi gücünü üç farklı motor seçeneğinden alacak, bunların ikisi benzinli modeller (A 200 ve A 250), birisi ise dizel (A 180 d) model olacak. A 200 modeli 163 PS güç çıkışına ve 250 Nm torka sahip 1.4 litre dört silindirli motorla ve 7G-DCT çift debriyajlı şanzımanla (ya da 6 vitesli manuel) gelecek. A 250 ve A 180d başlangıçta sadece 7G-DCT şanzımanla gelecek.

 

A 200 modeli 7G-DCT ile 8 saniyede, manuel ile 8.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabilecek. Maksimum hız 225 km/s. Ortalama yakıt tüketimi ise otomatik için 5.1 litre/100 km, manuel için 5.6 litre/100 km. Daha güçlü A 250 sadece 6.2 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor, maksimum hızı 250 km/s. Bu modelin ortalama yakıt tüketimi 6.0 ltire/100 km. Dizel ise en verimli seçenek ve yakıt tüketimi 4.1 litre/100 km. Dizel model 10.5 saniyede 100 km/s hıza çıkabilecek, maksimum hızı 202 km/s.

 

Tüketiciler isterlerse ekstra 4MATIC dört çekişli sürüş sistemi, farklı süspansiyon sistemi seçenekleri ve aktif amortisör kontrolü gibi özellikleri de otomobile ekleyebilecek.

 

2018 Mercedes-Benz A-Serisi Avrupa’da gelecek ay satışa çıkacak, BMW 1-Serisi, Audi A3, Infiniti Q30 ve Volvo V40 gibi modellerle rekabet edecek.

 

 

Son Güncelleme : 04 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo