Ford Ka+ yeni Active modeli ve dizel seçeneği ile tanıtıldı

Ototeknikveri     06 Şubat 2018 01:18

Yeni hatchback 15.000 dolar/12.000 euro’dan başlayan fiyatlarla bu yıl satışa çıkacak.

Ford Ka+ yeni Active modeli ve dizel seçeneği ile tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford yeni Ka+ ve Ka+ Active modellerini paketinden çıkarttı. Yeni modellerin satışı bu yıl içinde başlayacak.

 

15.000 dolar’dan başlayan fiyatlarla satılacak beş kapılı modeller ilk kez dizel motor seçeneğiyle geliyor. Bunun yanı sıra yeni modellerde Ford’un en yeni multimedya teknolojisine yer verilmiş.

 

Estetik değişikliklerin en önemlileri daha büyük farlar, krom çerçeveli yeni ön panjur gibi özelliklerle dış cephede. Bunun yanı sıra kabinde daha sade ve pratik tasarımlı bir konsola yer verilmiş.

 

6.5 inç dokunmatik ekran, Sync 3 multimedya teknolojisi, Apple CarPlay ve Android Auto desteği Ford Ka+ ve Ka+ Active otomobillerinde yolculuğu eğlenceli kılıyor.

 

Otomobil standart olarak otomatik farlar, yağmur sensörlü silecekler ve ısıtmalı ön cam ile geliyor. Otomatik klima kontrolü ve park sensörleri de opsiyonel olarak sunuluyor.

 

Seçenekler arasında en verimli motor yeni dizel 1.5 litre TDCi. Bu motor 95 hp güç çıkışı ve 215 Nm tork sunuyor. Co2 emisyonu ise 99 g/km.

 

Dizel seçeneğe eski modeldeki 1.2 Duratec motorun yerini alan 1.2 litre Ti-VCT benzinli motor katılıyor. Yeni motor gelişmiş tork ve verimlilik sunuyor.

 

Dizel ve benzinli seçeneklerin tamamı durdur/başlat teknolojisi ile donatılmış ve Euro 6 emisyon standartlarına uygun.

 

Ka+ için Studio ve Zetec donanım seviyeleri sunuluyor. Active modeli ise bunların üzerinde yer alıyor ve beş kişilik otomobile arazi tipi araçlara benzer bir hava katıyor.

 

Active versiyonu plastik tekerlek kemeri kaplamaları, 15 inç jantlar ve portbagaj ile geliyor. Off-road yeteneğini geliştirmek için süspansiyon ayarları sarsıntısız bir biniş sunacak şekilde yenilenmiş, ayrıca otomobil 23 mm daha yüksek. Tekerlekler arası mesafe genişletilmiş ve ön denge çubuğu büyütülmüş.

 

Ford yeni modele aktif devrilme koruma teknolojisi eklemiş. Sistem otomobilin elektronik denge kontrolü ile birlikte çalışıyor ve çatıda ağır bir yük taşındığında otomobilin dengesini korumasını sağlıyor.

 

Mevcut Ka+ 2016’dan beri satıştaydı. Bu sürede model dünya çapında 61.000 adet satıldı. Ka+ modelinin rakipleri arasında Opel Karl (Vauxhall Viva/Chevrolet Spark), Volkswagen Up ve Hyundai i10 bulunuyor.

 

 

Son Güncelleme : 06 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo