2018 Mercedes Sprinter yeni teknolojilerle geliyor

Ototeknikveri     07 Şubat 2018 04:45

Mercedes üçüncü nesil Sprinter’i etkileyici yeni teknolojilerle tanıttı. Sprinter markanın yeni adVANce felsefesini taşıyan ilk model.

2018 Mercedes Sprinter yeni teknolojilerle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma yeni PRO Connect servislerini ve internet bağlantılı modern donanımını yeni Sprinter’de gururla sunuyor. Araçtaki bağlantı teknolojileri filo kontrolleri ve sürücüler ile filo yöneticileri arasında iletişim gibi işleri çok daha kolay ve etkin hale getiriyor.

 

Yeni Mercedes Sprinter sadece bağlantı teknolojileri ile değil diğer özellikleri ile de her türlü gerekliliğe ve profesyonel ihtiyaca cevap veriyor. 1700’den farklı varyasyonla model her zamankinden daha esnek bir kullanım sunuyor.

 

Gövde tipi, sürüş konsepti, kabin tasarımı, uzunluk, tonaj ve yükleme alanı gibi noktalarda en ideal özellikleri sunarak Sprinter her sektör ve her ulaşım ihtiyacı için mükemmel çözüm haline geliyor. Bir inşaat şantiyesindeki taşıma işlerinden şık yolcu servisine, yeni Sprinter her iş için mükemmel şekilde kullanılabiliyor.

 

Yeni nesil Sprinter arkadan çekişli ve dört çekişli sürüş sistemleri ile sunulacak. Bunun yanı sıra Mercedes ilk kez modele giriş seviyesi önden çekişli bir seçenek de ekledi. Mercedes önden çekişli Sprinter’in diğer versiyonlardan 50 kg daha fazla taşıyabildiğini belirtiyor. 80 mm daha alçak yükleme kısmı ile önden çekişli versiyonda yükleme ve boşaltma da daha kolay.

 

Yeni önden çekişli versiyonlar ayrıca iki yeni şanzıman seçeneği ile geliyor; altı vitesli manuel ve segmentte ilk kez dokuz vitesli tork konvertörlü otomatik şanzıman.

 

Avrupa’ya özel Sprinter araçlar 2.1 litre dizel dört silindirli motorla gelecek. Motor 114 hp, 143 hp ve 163 hp olmak üzere üç farklı güç çıkışı ve arkadan çekişli sürüş sistemiyle sunulacak. Önden çekişli modeller de yine aynı güç çıkışları ile gelecek. En güçlü 177 hp seçenek ise özellikle karavanlar için ayrılmış. Daha da fazla güç isteyenler için 3.0 litre altı silindirli dizel seçeneği de 190 hp güç çıkışı ve 440 Nm tork ile mevcut olacak.

 

En büyük haber ise elektrikli eSprinter’in 2019’da çıkacak olması. Henüz teknik ayrıntılar yayınlanmadı ancak Mercedes bu modelin özellikle şehir içi operasyonlar için geliştirildiğini, çevreyi korumakla kalmayıp kullanım kolaylığı da sunacağını belirtti. Firma 2018’in ikinci yarısında gelecek daha küçük eVito için ise sipariş defterlerini şimdiden açtı.

 

Yeni Mercedes Sprinter müşterileri araçlarını şu andan itibaren sipariş edebilecek, Haziran ayında ise teslimatlar başlayacak.

Son Güncelleme : 08 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo