2019 Ford Ranger Raptor 210 hp turbodizel motorla tanıtıldı

Ototeknikveri     08 Şubat 2018 12:40

Popüler F-150 Raptor’un altında konumlanacak off-road versiyonu yeni Ford Ranger Raptor tanıtıldı.

2019 Ford Ranger Raptor 210 hp turbodizel motorla tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Ford Ranger Raptor gücünü 2.0 litre çift turbo dört silindirli dizel motordan alıyor. Motorun güç çıkışı 210 hp (213 PS), tork değeri ise 500 Nm. Dört çekişli sürüş sistemi kullanan araçta Ford ve GM tarafından ortak geliştirilen 10 vitesli otomatik şanzıman bulunuyor.

 

Aracın her koşula uyum sağlayan yapısı, arkada ayarlanabilir yay ve amortisörlerle uzun yol tipi Fox süspansiyon, ekstra gövde altı koruması ve BF Goodrich arazi tipi lastiklerle donatılmış 17 inç jantlar ile güçlendirilmiş. Durdurma gücü ise 332 mm’lik ön ve arka fren disklerinden geliyor.

 

Ön tampon sistemi daha fazla dayanıklılık için şasiye monte edilmiş, buradaki yeni LED sis lambalarında kaportadaki hava direncini azaltan fonksiyonel hava kanalları bulunuyor.

 

Yerden yükseklik 283 mm artırılan yeni Ranger Raptor’un yaklaşma açısı 32.5°, uzaklaşma açısı ise 24°. Aracın toplam yüksekliği 1873 mm, genişliği 2180 mm, uzunluğu ise 5398 mm. Ön ve arka tekerlek izleri 1710 mm. Bu rakamlarla yeni model standart Ranger versiyonlarından daha büyük.

 

Ek olarak, yeni Ford Ranger Raptor, F-150 Raptor’dan alınan Baja sürüş modu ile geliyor. Bu mod gaz yanıtını, vites geçişlerini ve beslemeyi kontrol ederken, dört çekişli sürüş sistemini de devreye sokuyor böylece aracın her zemine uyum sağlamasını garantiliyor.

 

Büyük oranda Avustralya’da markanın ABD Raptor ekibi ile birlikte geliştirilen Ranger Raptor’un üretimi ise Tayland’da yapılacak.

 

Ford’un yeni modeli ABD’ye getirip getirmeyeceği henüz bilinmiyor. Firmadan yapılan açıklamada “Ranger Raptor, Asya Pasifik bölgesinde ve dünyada bakışları üzerine çekecek.” denildi.

 

Son Güncelleme : 08 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo