OPEL ASTRA'DA 2014 YENİLİKLERİ; 1.6 DİZEL (CDTİ) VE INTELLİLİNK

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:40

136 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel motor 2014 model yılı ile Opel Astra\'da.

OPEL ASTRA'DA 2014 YENİLİKLERİ; 1.6 DİZEL (CDTİ) VE INTELLİLİNK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yenilen Astra'nın piyasaya sunulmasının üzerinden bir yıl geçmesinin ardında Opel şimdi de, 2014 model yılı yenilikleri kapsamında, yeni nesil 1.6 litrelik CDTI dizel motor ve Bluetooth arayüzüne sahip IntelliLink bilgi-eğlence sistemini araçta sunmaya başlıyor. Tamamen yeni 1.6 litrelik CDTI dizel ünite Opel'in bir sonraki motor teknolojilerini temsil ediyor. Son derece sessiz çalışan ve performansı ile göz dolduran bu yeni motor, Euro 6 normalarına uygun olması ve Opel Astra'da 100 kilometrede sadece 3,9 litre yakıt ile yetinebilmesiyle öne çıkıyor. Start/Stop sisteminin de desteğiyle yerini aldığı 130 hp güç üreten 1.7 litrelik dizel motordan yüzde 7 daha ekonomik olan yeni motorun haricinde, Astra'da sunulmaya başlanan yeni IntelliLink bilgi-eğlence sistemi araç ile akıllı telefonların etkileşimini sağlıyor. Yedi inç renkli bir ekrana sahip olan sistem kolay kontrol edilebilmesi ile öne çıkıyor. 

Önde gelen Alman otomobil dergisi Auto Motor und Sport tarafından, benzin, dizel ve LPG alternatifleri sunabilen geniş motor yelpazesiyle kompakt segmentin en başarılı modellerinde bir olarak nitelendirilen Opel Astra, 2014 model yılı itibariyle, hatchback, sedan ve sports tourer karoser seçenekleri ile sunmaya başlayacağı yeni 1.6 litrelik dizel motor ile elini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Segmentinin en yüksek hacim güç oranına sahip motoru olmasıyla dikkat çeken 1.6 litrelik dizel motor 136 hp güç ve 320 Nm tork değeriyle öne çıkıyor. Yüksek verimi ve sessiz çalışmasıyla  öne çıkan 1.6 litrelik CDTİ, şimdi de Euro 6 emizyon normlarını karşılayabiliyor. 130 hp güce sahip 1.7 litrelik dizel üniteye göre, yüzde 7 daha fazla tork üreten 1.6 litrelik CDTİ, daha düşük tüketimi ve sessiz çalışması ile dikkat çekiyor. Yeni motoru ile 0'dan 100 km/s hıza 10.3 saniyede ulaşabilen Opel Astra 1.6 CDTİ, 5 viteste, 80 km/s hızdan 120 km/s hıza 9.2 saniyede ulaşarak başarılı esneklik değerlerine sahip olduğunu gösteriyor. Maskimum olarak 200 km/s hıza ulaşabilen Opel Astra 1.6 CDTİ, yüksek verimli motoru sayesinde 100 km'de ortalama 3.9 litre yakıt tüketiyor. 104 gr/km'lik karbondioksit emisyon değeri ile çevreci bir görüntü çizen Opel Astra 1.6 CDTİ'nin, yeni motoru, çoklu enjeksiyon sistemi ile verimli yanma prosesi, parçaların tasarımlarının optimize edilmesi ve akustik kaplamalar sayesinde sınıfının en sessizi olamasıyla dikkat çekiyor.

Opel'in yeni 1.6 litrelik CDTI motor incelemesi için lütfen tıklayınız.

İlk kez yeni İnsignia'da sunulamaya başlanan İntelliLink multimedya sistemi, 2014 model yılı ile birlikte Astra'da da görev yapmaya başlıyor. Yedi inçlik yüksek çözünürlüklü renkli monitörü ile basit kullanım ve okuma kolaylığı sunan ultra modern bir sistem olan IntelliLink, aracın, akıllı telefon fonksiyonlarıyla bütünleşmesini sağlıyor. Bir USB bağlantısı bulunan CD 600 IntelliLink bilgi-eğlence sistemi, yeni bir özellik olarak, Bluetooth ve ses akışı üzerinden telefon görüşmesine imkan sağlıyor.  

Çok hızlı ve hassas navigasyon sistemleri olan Navi 650 IntelliLink ve Navi 950 IntelliLink'de Opel Astra'da artık standart olarak sunuluyor. Avrupa'nın tamamını kapsayan haritalara sahip Navi 950 IntelliLink'te gidilecek yer sesli kumanda ile tanımlanabiliyor. Otomatik olarak şarkı, şarkıcı ve albüm isimlerini tanıyabilen radyo sistemi, USB ve Aux -In ile sürücü ve yolculara renkli ekranda resimleri gösteriliyor ve ayrıca cep telefonuna gelen kısa mesajları okuyabiliyor.

Opel ayrıca 2014 model yılı ile birlikte Astra'da Active adlı bir donanım paketi sunmaya başlıyor. Bu paket kapsamında, düşük enerji tüketimine sahip Ledli gündüz farları, renkli ekranlı CD 600 IntelliLink sistemi, Piano Black Dekor iç kaplamalar ve şık tasarımının yanında rahatlığıyla da öne çıkan deri kumaş koltuklar sunuluyor. 

2014 model Opel Astra 1.6 CDTİ resim galerisi için lütfen tıklayınız.

 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo