Elektrikli Opel Corsa süpermini 2020’de geliyor

Ototeknikveri     15 Şubat 2018 01:15

Yeni nesil Opel/Vauxhall Corsa süpermini 2019’da üretime girecek. Tam elektrikli versiyonu ise 2020’de onu takip edecek.

Elektrikli Opel Corsa süpermini 2020’de geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel’den yapılan açıklamada ilk tam elektrikli Corsa’nın standart Corsa ile birlikte PSA’nın İspanya’daki Zaragoza fabrikasında üretileceği belirtildi.

 

Açıklama, PSA’nın Zaragoza fabrikasındaki sendikalarla maliyetleri azaltmak ve fabrikaya yapılacak yeni yatırımların önünü açmak içim anlaşma imzalanmasının hemen ardından geldi.

Pilli – elektrikli Opel Corsa firmanın 2020’ye kadar çıkartmayı planladığı elektrikli modellerden birisi olacak. Grandland X plug-in hibrit versiyonu ve yeni bir SUV modeli de bu modeller arasında olacak.

 

Opel’in yeni stratejik planına göre, firma 2020 itibariyle dokuz yeni model çıkartacak ve 2024 itibariyle tüm Avrupa modellerinin elektrikli bir versiyonu da olacak.

 

PSA’nın General Motors’dan Opel’i satın alması ile, yeni nesil Opel Corsa’nın çıkış tarihi bir sene ileriye çekildi. Bu süre yeni süpermini modelin PSA’nın taşıt mimarilerinden birisi ile yeniden geliştirilmesi için kullanıldı.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo