Yeni BMW X4 ilk bilgiler

Ototeknikveri     15 Şubat 2018 02:25

Orta boy sınıfının ilk SUV’si BMW X4’ün başarı hikayesi yeni nesil ile devam edecek. İkinci nesil BMW X4 sportifliği ve iddialı tasarımı ile dikkat çekiyor. Yeni modelin tanıtımı Mart ayında Cenevre Motor Show’da yapılacak.

Yeni BMW X4 ilk bilgiler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW X4’ün dış tasarımı güçlü kıvraklık ve kendinden emin duruş ile öne çıkıyor. Uzunluk 81 mm, genişlik 37 mm, aks mesafesi ise 54 mm artmış. Şık stil ve dinamik çizgilerle yeni SUV, BMW X model ailesine göze hoş görünen ve atletik bir üye kazandırıyor.

 

İç kabinde modern ve lüks bir atmosfer var. Sağlamlık ve dayanıklılık üst sınıf şıklık ile biraraya geliyor. Kokpit sürücü odaklı tasarlanmış, spor koltuklar ve diz koruyucular yenilenmiş.

 

Xline, M Sport X ve M Sport versiyonları kapsamlı kişiselleştirme sunuyor. BMW X4 ilk kez BMW Individual portföyünden özelliklerle donatılabilecek. Bu sayede müşterinin kişisel stiline uyumlu bir konfigürasyon yapılabiliyor.

 

Geniş motor seçenekleri güç çıkışları 135 kW/184 hp ve 265 kW/360 hp arasında değişen üç benzinli ve üç dizel motordan oluşuyor (ortalama yakıt tüketimi 9.0 – 5.4 litre/100 km, ortalama CO2 emisyonları 209 – 142 g/km). Bu motorlar sekiz vitesli Steptronic şanzıman ve BMW xDrive akıllı dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

 

Yeni model ile birlikte iki BMW M Performance versiyonu sunuluyor: BMW X4 M40i ve BMW X4 M40d. Bu modeller çok güçlü motorlar, özel tasarım ve farklı donanım seçenekleri ile geliyor.

 

X4 güncellenmiş ve daha hafif şasi teknolojisi sayesinde artık daha üstün sürüş dinamikleri ile karşımıza çıkıyor. Birinci sınıf şasi sistemleri standart ya da opsiyonel olarak alınabiliyor: değişken spor sürüş, performans kontrolü, adaptif M süspansiyon, M Sport diferansiyel ve M Sport frenler.

 

Aracın ağırlığı çeşitli önlemlerle 50 kg azaltılmış. Yeni model ayrıca segmentinin en verimli aerodinamiğini sunuyor (0.30 sürükleme katsayısı).

 

“iDrive” işletim sisteminin en yeni versiyonu ve akıllı ses kontrolü yeni modelde standart olarak geliyor. Bunun yanı sıra dokunmatik özellikli kontrol ekranı ve BMW jest kontrolü de opsiyonel olarak mevcut. Modern sürüş yardım sistemleri ise konfor ve güvenliği artırıyor, bunlar arasında opsiyonel Driving Assistant Plus ile gelen şerit kontrol asistanı, şerit koruma asistanı ve yan çarpma koruması öne çıkıyor.

 

Yeni modelin bir diğer çarpıcı özelliği de BMW ConnectedDrive servisleri. BMW Connected kişisel mobilite asistanı müşterinin otomobili ve dijital yaşam biçimi arasında kusursuz bağlantı sunuyor.

 

Son Güncelleme : 16 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo