Citroen yeni C5’in sedan segmentini baştan yaratacağını söylüyor

Ototeknikveri     19 Şubat 2018 10:59

Citroen yeni nesil C5 modeli ile oldukça iddialı ve modelin segmenti baştan yaratacağını söylüyor.

Citroen yeni C5’in sedan segmentini baştan yaratacağını söylüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pek çok otomobil üreticisi tüm dikkatlerini SUV ve crossover otomobillere yöneltirken, Fransız marka, prestijli bir otomobil üreticisinin otomotiv piyasaındaki tüm ana segmentleri kapsaması gerektiğine inanıyor.

Citroen’in ürün direktörü Xavier Peugeot “Avrupa’da klasik sedan ölmek üzere. Bu segmenti yeniden keşfetmeli, bunu SUV segmenti kadar modern ve çekici hale getirmeliyiz. Suv tasarım ‘kodlarının’ diğer segmentlere de aktarıldığını göreceğiz. Tasarımcılarımızı motive etmeye çalışıyoruz. Eğer sedan otomobiliniz klasik ya da geleneksel ise bu iyiye işaret değil.” dedi.

 

Citroen yeni sedan modelde CXperience konseptinden ilham alan, özgün ve farklı bir tasarım kullanacak.

Sedan otomobillerdeki düşüşe değinen Citroen patronu Linda Jackson “Niş bir üretici olmak istemiyoruz ancak sadece SUV çıkartan bir marka olmamıza da gerek yok. Küçük otomobiller, büyük otomobiller ve SUV’lerin tamamını kapsamalıyız.” dedi.

 

Xavier Peugeot’a göre geleceğin sedan otomobilleri otonom sürüş özellikleri sayesinde satışlarını artırabilir. SUV’ler ise geleneksel aile otomobili olarak popüler bir seçim olmaya devam edecek.

Son Güncelleme : 20 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo