Dizel Honda Civic’in Türkiye fiyatı açıklandı

Ototeknikveri     21 Şubat 2018 09:17

Tüketicilerin çevre kirliliği kaygıları ile, sektörün ise art arda patlak veren emisyon skandalları ve sıkılaşan emisyon standartlarının getirdiği ekstra maliyetler nedeniyle her geçen gün uzaklaştığı dizel, Honda için henüz ölmedi. Yeni 1.6 litre dizel seçeneğini Honda Civic ailesine ekleyen Honda, modelin Türkiye fiyatını açıkladı.

Dizel Honda Civic’in Türkiye fiyatı açıklandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 1.6 litre i-DTEC motor seride 1.0 litre ve 1.5 litre benzinli versiyonlara katılıyor. 4000 devirde 120 PS güç çıkışına sahip motor ile sunulan Honda Civic 1.6 litre dizel seçeneğinin Türkiye için başlangıç fiyatı 121.000 TL olarak açıklandı. 2018 model yılı ile birlikte dizel versiyon Türkiye’de de satışa sunuldu. Elegance ve Executive olmak üzere iki donanım seviyesi ile sunulan dizel modelin Executive versiyonunun fiyatı ise 130.000 TL. Honda Civic sedanın dizel seçenekten önce de satışta bulunan benzinli ve düz vitesli giriş seviyesi versiyonunun başlangıç fiyatı 95.850 TL.

 

Çeşitli revizyonlardan geçirilen motor ortalama 3.5 litre/100 km yakıt tüketimi ile oldukça ekonomik bir kullanım sunuyor. 93 g/km CO2 emisyonu bulunan motor AdBlue üre takviyesi gerektirmiyor.

 

2017’de dizel satışlarındaki düşüşe karşın, Honda yeni Honda Civic dizel modelini firma için çok önemli görüyor. Honda İngiltere yöneticisi David Hodgetts, Ocak ayındaki açıklamasında “Benzinli Civic ile güzel bir başarı yakaladık ve bazı eski dizel müşterilerimizi de benzinli model ile geri kazandık. Buna rağmen dizelin de hala önemli bir piyasası var. Dizel Civic, modelin genel satışlarının artmasına katkı sağlayacak. Satışlarda dizelin payı bakımından sektör ortalaması olan %40’ı hedefliyoruz. Özellikle kurumsal müşteriler bireysel müşterilere kıyasla dizeli daha fazla tercih ediyor.” demişti.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo