Skoda Cenevre’ye çok sayıda güncellenen model ve gelecek vizyonu ile geliyor

Ototeknikveri     23 Şubat 2018 01:10

Çek otomobil üreticisi Skoda 2018 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda çok sayıda güncellenen modelini sergileyecek. Sergide spot ışıkları Skoda Vision X tasarım çalışmasının dünya prömiyerine tutulacak.

Skoda Cenevre’ye çok sayıda güncellenen model ve gelecek vizyonu ile geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kapsamlı bir güncellemeden geçen Skoda Fabia da fuarda tanıtılacak modellerden birisi olacak. Yeni Skoda Kodiaq L&K SUV Cenevre’de ilk kez kamuoyunun karşısına çıkacak. Skoda Superb ise yeni 2.0 litre TSI benzinli motor ve 7 vitesli DSG şanzıman ile boy gösterecek. Öte yandan, Skoda Octavia RS Challenge Plus paketi ile geliyor. Tüm direkt enjeksiyonlu benzinli motorlar artık partikül filtresiyle birlikte sunulurken, Octavia, Kodiaq ve Superb model serilerine eklenen dijital kontrol paneli de tanıtılacak.

 

8 – 18 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek bu yılki Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Skoda standının odak noktası İnovasyon Tüneli olacak. Burada detaylı ve interaktif ekranlar aracılığı ile ziyaretçiler Vision X konsepti hakkında bilgilendirilecek. Tünelin sağ tarafında akıllı çözümler görüntülenecek. Bir hikaye aracılığı ile Skoda Auto DigiLab uygulamaları ve diğer yenilikler hakkında bilgi almak mümkün olacak. Diğer tarafta ise taşıtların üretiminde kullanılan materyaller gösterilecek. İç kabin yüzeylerinin tasarımı ve kullanılan yüksek kaliteli bileşenler de tanıtılacak. Dış cephelerde kullanılan materyaller İnovasyon Tüneli’nde çeşitli şekillerde deneyimlenebilecek. Ek olarak, Skoda ziyaretçileri markanın bağlantı ve mobilite servislerini tanıma fırsatı da bulacak. Tünelin sonunda ise ekranlar ve tabletlerle ziyaretçiler Vision X konseptini interaktif şekilde tanıyabilecek.

 

Skoda Vision X

Duygusal açıdan zengin konsept otootivde sürdürülebilirlik ve kıvraklığa odaklanıyor. Modern crossover vizyonunun yanı sıra, Çek otomobil üreticisi bu konseptle başarılı SUV ailesinin üçüncü üyesinin önizlemesini de sunuyor. Konsept markanın SUV’lerde kullanılan tipik tasarım dilini farklı bir segmente de aktarıyor.

Vision X aynı zamanda geleneksel Bohemya cam sanatından esinlenen kristal tasarım aksanları kullanıyor. Büyük dokunmatik ekran yeni ve multimedya ve bağlanabilirlik için farklı bir işletim konsepti sunuyor. Hibrit sürüş konsepti de yine inovatif bir yaklaşıma sahip. Hibrit sistemde CNG’li (sıkıştırılmış doğal gaz) dört silindirli turbo motor ile elektrikli motor bulunuyor. Bu sayede düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon elde ediliyor.

 

Skoda Fabia

Küçük otomobil segmentinde çok satan bir model olan Fabia yeni özelliklerle kapsamlı şekilde güncellendi. Ön ve arka kısımlarda modifiye edilmiş tasarım hem şık hem de dinamik ve modern bir görünüm sunuyor. Ek olarak, LED farlar ve LED arka lambalar modelde ilk kez yer alıyor.

 

İç kabinde yeni tasarlanan kontrol paneli ve koltuklar ortama taze bir hava katıyor. Kabindeki sürüş yardım sistemleri ve “Simply Clever” çözümler de genişletilmiş. Skoda Fabia ve Skoda Fabia Combi artık atak ve verimli motorlardan güç alacak. Model, güç çıkışları 60 – 100 PS arasında değişen dört motor seçeneğiyle geliyor.

 

Skoda Kodiaq L&K

Başarılı SUV modelin en üst donanım seviyesi yeni Skoda Kodiaq L&K, özgün tasarım özellikleri ve zengin donanımı ile öne çıkıyor. Otomobil 19 inç “Sirius” alaşım jantlar, full LED farlar, krom ön panjur ve özgün ön ve arka tamponlar ile geliyor. İç kabinde deri döşemeler ve dekoratif şeritler modelin şıklığını vurguluyor.

 

Büyük SUV’nin motor portföyü de Skoda Kodiaq L&K versiyonunun çıkışı için güncellendi. 110 kW (150 PS) 1.5 litre TSI benzinli motor ve 140 kW (190 PS) 2.0 litre TSI motor seriye yeni katıldı.

 

Skoda Superb ve Skoda Octavia RS

Cenevre’de Skoda Superb için yeni bir motor tanıtılacak. 2.0 litre TSI motor 200 kW (272 PS) gücünde ve yeni 7 vitesli çift debriyajlı şanzıman ile birlikte çalışıyor. Bunun yanı sıra modele KESSY güvenlik fonksiyonu (anahtarsız giriş – çıkış ve başlatma) ile Sürül Modu Seçici’ye bağlı ambiyans aydınlatması da eklendi.

 

Skoda Octavia RS saf sürüş keyfi sunuyor. Yeni model opsiyonel Challenge Plus paketi ile Cenevre’de ilk kez tanıtılacak. Paket hem dış cephe hem de kabin için özel tasarım ve donanım özellikleri ekliyor. 2018’in yaz aylarından itibaren sportif en üst donanım seviyesi 180 kW (245 PS) TSI motor ile gelecek. Elektronik VAQ kilitli diferansiyel Skoda Octavia RS’nin sportif özelliklerini ön plana çıkartıyor.

Daha fazla Skoda modeli için dijital kontrol paneli

İlk olarak Skoda Karoq’ta tanıtılan dijital kontrol paneli artık Skoda Octavia, Skoda Superb ve Skoda Kodiaq için de sunulacak. Panelin ekranları bağımsız olarak programlanabiliyor ve farklı yerleşimler arasından seçim yapılabiliyor. Görüntülenen bilginin boyutu ve konumu istenilen şekilde ayarlanabiliyor. Hız, devir, yakıt ve navigasyon destinasyonunun yanı sıra ses sistemiyle ilgili bilgi, telefon ve asistan sistemle de direksiyonun arkasındaki ekranda yer alıyor.

Son Güncelleme : 27 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo