Seat’tan mobilite servisleri için yeni teknoloji firması: Xmoba

Ototeknikveri     26 Şubat 2018 06:29

Seat patronu De Meo, Xmoba’nın kuruluşu ile Seat’ın “otomobil de üreten bir teknoloji firmasına dönüşeceğini” belirtiyor.

Seat’tan mobilite servisleri için yeni teknoloji firması: Xmoba
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat, yüksek teknolojili mobilite servislerine yapacağı yatırımlar, testler ve lansmanlar için Barselona’da yeni alt firması Xmoba’yı kurdu. Yeni şirketin kuruluşu Barselona’da Mobil Dünya Kongresi sırasında Seat başkanı Luca De Meo tarafından bir basın toplantısı ile açıklandı. De Meo Seat’ın artık “otomobil de üreten bir teknoloji firmasına dönüşeceğini” söyledi.

 

“X mobility” ve “Barselona” isimlerinin bileşiminden oluşan Xmoba, start-up teknoloji firmalarının kuruluşuna yardımcı olacak, bu gibi firmalara kaynak sağlayacak ya da işbirliği yapacak. Bunun yanı sıra pilot projeler yürütülecek, yeni fikirler ve sistemler test edilerek ardından Seat modellerine uygulanacak.

 

Fima bünyesinde her tür otomotiv teknolojisi üzerinde çalışılacak ancak odak noktası paylaşımlı mobilite ve bağlantılı otomobil servisleri olacak. Firma ayrıca servislerin satışını da yürütecek.

 

Geçen yıl Seat tarafından satın alınan Madrid merkezli otomobil paylaşım servisi Respiro da artık Xmoba’nın kontrolünde olacak. Respiro ilk servisini İspanya çapında başlatacak, ardından Avrupa’ya yayılacak.

 

Volkswagen Grubu’na ait Seat geçen yıl araştırma ve geliştirme çalışmalarına 900 milyon euro harcadı ve 2018’de bu rakamı da aşmayı hedefliyor.

 

Xmoba’nın desteklediği ilk start-up ise “justmoove” isimli uygulama temelli ödeme servisi oldu. Bu servis ile tek sistem içinden otoyol gişelerinde, otoparklarda, taksilerde ve otomobil paylaşım servislerinde ödeme yapılabiliyor.

Son Güncelleme : 01 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo