2019 Toyota RAV4 bildiğiniz gibi değil

Ototeknikveri     27 Şubat 2018 01:59

RAV4 sadece kendisinden beklenen işi yerine getiren, fazlası ya da eksiği olmayan, süssüz ve heyecansız bir otomobildi. Toyota’nın popüler modelinin yeni neslinde ise olay tamamen değişebilir. Çok daha dinamik görünümlü 2019 Toyota RAV4 yollara çıkmaya hazırlanıyor.

2019 Toyota RAV4 bildiğiniz gibi değil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni RAV4’ün nasıl görüneceğine ve neler bekleyebileceğimize bir göz gezdirelim;

 

Heybetli bir görünüm

RAV4’ün önceki nesilleri daha sade bir tasarıma sahipti. Yeni nesil ise FT-AC (Future Toyota Adventure Concept) temelli güçlü bir stili benimseyecek.

 

Konseptten üretime geçişte çok az değişiklik olacak. Sadece çamurluk etekleri, alt kaplamalar ve tavanda görünüm bakımından hafif bir yumuşatma uygulanacak. Ön kısımdaki farklılıklar arasında iki çıtalı ön panjur, görünümü yumuşatılmış sis lambası yuvaları ve alt hava girişlerinin tasarımı sayılabilir.

 

Arkaya baktığımızda aynı arka lamba düzenini görüyoruz ancak lambalar daha parlak ve alt tampon kaplaması daha az dikat çekiyor. Sac levha kaplaması konsept ile kısmen benzer ve genel görünüm biraz Tacoma havası ile FJ cruiser otomobili andırıyor.

 

Toyota TNGA Platformu

Prius, C-HR, Camry ve yeni Corolla gibi, yeni RAV4 de Japon üreticinin TNGA (Toyota Yeni Global Mimari) platformunu temel alacak. Biniş ve yol tutuşundaki gelişmeler öncekinden çok daha dinamik ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sağlıyor.

 

Sürücüleri doğru yolda tutmak için, Toyota’nın Safety Sense sistemi otonom acil fren, çarpışma öncesi uyarı ve yaya tespiti fonksiyonlarını birleştiriyor. Şerit koruma uyarısı ve asistanı, otomatik uzun farlar, uyumlanabilir seyir kontrolü ve arka çapraz trafik uyarısı tüm ailenin güvenliğini sağlıyor.

İç kabinde ise daha lüks bir atmosfer ve head-up display, Entune 3.0 multimedya sistemi, 4G LTE araç içi Wi-Fi, JBL ses sistemi, Apple CarPlay gibi teknolojik özellikler bekleniyor.

 

Dynamic Force ile üstün performans

Yeni RAV4 Kuzey Amerika’da 2.5 litre Dynamic Force sıralı dört silindirli motorla gelecek. Motor, değişken valf zamanlaması, çok noktalı direkt enjeksiyon, değişken soğutma ve yüksek sıkıştırma sunuyor. Bu sayede daha iyi verimlilik, daha yüksek güç ve tork elde ediliyor.

Bu motor 8 vitesli otomatik şanzıman ve opsiyonel dört çekişli sürüş sistemiyle sunulurken, hibrit versiyonda ise simüle edilmiş vites geçiş noktaları ile CVT şanzıman bulunuyor.

 

RAV4’ün rakipleri

Çoğunlukla ailelerin tercih ettiği bu segmentte, RAV4 kendisi gibi çok satan bazı SUV’ler ile rekabet edecek. Bunlar arasında Honda CRV, Ford Escape, Mazda CX-5, Chevrolet Equinox, Jeep Compass, Subaru Forester, Nissan Rogue/X-Trail ve Kia Sportage/Hyundai Tucson bulunuyor.

 

RAV4’ün bu yıl sonbaharda Los Angeles Auto Show’da ya da 2019 Detroit Auto Show’da tanıtılması bekleniyor.  

Son Güncelleme : 01 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo