Yeni Toyota 2.0 litre benzinli motor termal verimlilikte lider

Ototeknikveri     28 Şubat 2018 09:00

Yeni motor hibrit sistemle birlikte geliyor ve olağanüstü verimlilik vadediyor.

Yeni Toyota 2.0 litre benzinli motor termal verimlilikte lider
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota dünyanın termal verimliliği en yüksek motoru olduğunu iddia ettiği yeni bir 2.0 litre benzinli motor geliştirdi. Yeni dört silindirli motor %40 termal verimliliğe sahip. Bu, Toyota Prius’un 1.8 litre hibrit sistemiyle sunduğu verimlilikten sadece %1 daha az.

 

Toyota motorun yeni sürtünmeyi azaltıcı teknoloji ve daha verimli egzoz ve soğutma sistemleri sayesinde benzersiz düzeyde yakıt ekonomisi sunduğunu belirtiyor.

 

Motor önümüzdeki yıllarda Toyota’nın yeni TNGA mimarili modellerinde kullanılacak.

171 hp güç çıkışına sahip yeni 2.0 litre benzinli motor hibrit sistemlerin içinde de sunulacak. Bu şekilde, motor Prius’un %41 termal verimliliğine ulaşacak ancak daha büyük kapasitesi sayesinde daha fazla performans sunacak.

 

Bu hibrit sistemin yeni çıkacak Auris’te bulunması bekleniyor. Yeni Auris gelecek hafta Cenevre Motor Show’da tanıtılacak. 2.0 litre benzinli motor Auris’teki iki hibrit sistemden birisinde yer alacak. Giriş seviyesi sistemde 1.8 litre motor bulunmaya devam edecek.

 

Yeni 2.0 litre benzinli motorla güçlenen hibrit serisi dizel Auris’ten kalan boşluğu doldurabilir. Toyota Auris’in dizel versiyonunu geçen yıl düşük talep nedeniyle durdurmuştu. 2017’de dizel otomobil sadece 651 adet satıldı.

 

Toyota ayrıca dünyanın ilk kalkış vitesli CVT şanzımanını geliştirdi. Şanzıman hem hızlı yanıt veriyor hem de yüksek verimlilik sunuyor.

 

Toyota’nın yeniliklerinden birisi de benzinli dört çekişli modeller için yaratılan tork vektörleme sistemi. Yeni sistem ön aksı devre dışı bırakarak gerektiğinde arkadan çekişliye dönüşebiliyor. Bu sistem de yakıt verimliliği avantajı ile yakın gelecekte Toyota’nın dört çekişli ve off-road modellerinde yer alacak.

 

Toyota’nın yeni teknolojisi portföyünde büyük değişiklikler yapmaya hazırlandığı bir zamanda geliyor. Firma 11 yıldır Corolla’nın satılmadığı İngiltere’de, düşük talep gören Avensis sedan modelini yeni Corolla ile değiştirmeyi planlıyor.  

Son Güncelleme : 02 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo