VW Grubu’nun yeni kabin teknolojisi önce Seat Leon’da

Ototeknikveri     01 Mart 2018 02:28

Seat rekabetin giderek arttığı C segmentinde elini güçlendirmek için yeni Leon’u sektörde lider bir multimedya teknolojisi ve yeni bir tasarımla sunacak.

VW Grubu’nun yeni kabin teknolojisi önce Seat Leon’da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019’un yazında çıkacak dördüncü nesil Leon ayrıca bir crossover versiyon ve plug-in hibrit teknolojisi ile gelecek.

 

Otomobil Volkswagen Grubu içinde akıllı telefonlar gibi internetten harita, uygulama ve fonksiyon güncelleme özelliğine sahip yeni multimedya sistemini alan ilk model olacak. Genç bir müşteri kitlesine hitap eden Seat bu nedenle yeni multimedya teknolojisinin öncüsü olarak seçildi.

 

Müşteri araştırmalarında yeni multimedya sistemi çok olumlu tepkiler aldı hatta Tesla Model X’in sisteminden bile daha iyi bulundu.

 

Otomobil üreticileri yeni teknoloji yarışında akıllı telefon entegreasyonuna önem veriyor

 

Seat teknolojinin kullanılabilirliğine o kadar güveniyor ki, ısıtma kontrolleri de dahil olmak üzere mevcut kontrol paneli butonlarının pek çoğunu ekrana aktaracak. Leon ayrıca kadranların yerine ikinci ekran seçeneği ile de sunulacak.

 

Beş kapılı otomobilin tasarımı ve boyutlandırması tipik bir hatchback gibi olmayacak. Otomobil yine Volkswagen Grubu’nun MQB platformunu kullanacak.

 

Hatchback ve station modellerin yanı sıra yeni bir crossover versiyon da bekleyebiliriz. Seat zaten Leon station modelinin X-Perience alt markası bünyesinde yüksek binişli “Allroad” versiyonunu da sunuyor ancak yeni crossover bunun daha ekstrem bir versiyonu olabilir.

 

Üç kapılı modelin ise yeni nesilde yer almaması bekleniyor. Yüksek güçlü benzinli versiyonlar Seat’ın yeni Cupra alt markası içinde değerlendirilecek.

 

Seat dizelleri henüz seriden kaldırmayacak ancak bunun yanı sıra VW Grup içerisindeki ilk yarı hibrit sistemlerden birisi de sunulacak. Bu sistemde Golf prototipinde olduğu gibi 48 volt elektrik sistemi ve 1.5 litre TSI motor yer alması bekleniyor.  

Son Güncelleme : 02 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo