Volkswagen ID Vizzion elektrikli lüks sedanı önizliyor

Ototeknikveri     02 Mart 2018 04:08

Volkswagen’in Cenevre’ye gelecek yeni ID konsepti resmi çizimler ve fotoğraflarla ortaya çıktı. Otomobilde direksiyon gibi kontrol araçları bulunmuyor, dolayısı ile otonom sürüşün konseptin odak noktalarından birisi olduğu anlaşılıyor.

Volkswagen ID Vizzion elektrikli lüks sedanı önizliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ID hatchback, ID Crozz SUV ve ID Buzz Microbus konseptlerinin ardından gelen bu sedan konsept Volkswagen’in dizel skandalının ardından elektrikli teknolojileri ne kadar coşkuyla sahiplendiğinin bir başka kanıtı.

 

Yaklaşık 300 hp güç çıkışına sahip otomobil 111 kWh lityum iyon pil ve rejeneratif fren enerjisi ile 665 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Ön ve arkadaki motorlar dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor.

 

Standart Mercedes-Benz S-Serisi ile aynı uzunluğu paylaşan otomobil 5110 mm uzunluğunda. Volkswagen ID Vizzion konseptini lüks sedan olarak nitelendiriyor. Dolayısı ile konsepti temel alacak üretim modeli şansı pek iyi gitmeyen Phaeton modelinin devamı niteliğinde olabilir.

 

Yeni konsept ID serisinde sürücü kontrollerinin bulunmadığı ilk otomobil. İç kabinde dört koltuk bulunuyor ve pedal, direksiyon ya da ön yolcular için multimedya sistemi görünmüyor. Bu da otomobilin Volkswagen’in ilk tam otonom modeli olduğu anlamına geliyor. Tanıtımda otomobil süremeyen kişilere atıfta bulunulması (çocuklar gibi) modelin 5. Seviye otonomi ile geldiğini yani hiç bir sürücü müdahalesine ihtiyaç duymadığını gösteriyor.

 

Geleneksel bir multimedya sistemi yerine ID Vizzion ses ve jest kontrollü bir “sanal muavin” ile geliyor. Ayrı ekranlar yerine görüntülerin pencerelere yansıtılacağı ve “zenginleştirilmiş gerçeklik” teknolojisi kullanılacağı düşünülüyor.

 

Volkswagen kısa süre önce ID hatchback modelinin 2019’un sonlarında üretime gireceğini açıkladı. ID Crozz ise bunu takip eden yılda çıkacak. 2025’te Volkswagen’in portföyünde 20’den fazla elektrikli otomobil bulunacak. Firma bu tarih için 1 milyon elektrikli otomobil satışı hedefliyor.

Son Güncelleme : 02 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo