Yeni 2018 Jaguar I-Pace ortaya çıktı: özellikler, fiyatlar, resimler ve video

Ototeknikveri     05 Mart 2018 02:41

Jaguar I-Pace elektrikli SUV Cenevre Otomobil Fuarı'nın başlangıcından önce tanıtıldı. Yeni model İngiltere'de yaklaşık 59.000 İngiliz Sterlini fiyatla satışa sunulacak.

Yeni 2018 Jaguar I-Pace ortaya çıktı: özellikler, fiyatlar, resimler ve video
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar I-Pace, İngiliz markasının ilk tam elektrikli otomobili ve köklü lüks otomobil markaları arasından çıkan ilk Tesla rakibi. 2018 Cenevre Motor Fuarı'nda I-Pacey'e yakından göz atacağız. Otomobilin İngiltere'de satışa çıktığında giriş seviyesi bir S modeli için 58.995'ten fiyatlandırılacağını şimdiden biliyoruz.

 

Pilli elektrikli bir otomobil olan I-Pace şüphesiz firmanın 82 yıllık tarihindeki en radikal ürünü. Taşeron Magna Steyr tarafından Avusturya'nın Graz kentinde üretilecek otomobil özel bir alüminyum platform kullanıyor, yeni elektrikli motor ve Jaguar'ın kendi pil teknolojisi ile geliyor.

 

Yeni Jaguar I-Pace: tasarım ve menzil

I-Pace modelinin uzunluğu 4682 mm, yani Jaguar'ın XE'sinden sadece 10 mm daha uzun. Fakat yeni modelin tamamı elektrikli yapısı, mühendislerin aks mesafesini 2900 mm'ye kadar uzatabilmelerine imkan verdi; bu da sedan modelden 16 cm daha uzun. Jaguar içerisinden kaynaklar, yeni otomobilin bir Porsche Macan'dan biraz daha kısa olduğunu ancak arka diz mesafesinin Macan'ın ağabeyi Cayenne'den bile daha cömert olduğunu söylüyor.

 

I-Pace'in burunsuz kabinli profili açık bir şekilde SUV kimliği taşıyor, yine de Jaguar'ın bu tipteki mevcut araçları E-Pace ve F-Pace'den daha şık görünmeyi başarıyor. Ölü doğan C-X75 süper otomobil projesini andıran bazı ufak özellikler de var. Jaguar tasarım direktörü Ian Callum, "I-Pace geleceğin formuna sahip, ancak C-X75'ten asla tamamen vazgeçemedik, bu yüzden yeni modelde bu otomobilden de izler olsun istedik." diyor.

 

I-Pace'in mekanik özellikleri, tüm seride büyük ölçüde ortak olacak. Jaguar özellikle elektrikli motorları ve pili tek bir konfigürasyonla sunuyor. Firma bu basit yaklaşımı, daha büyük ve daha küçük batarya paketi boyutlarına dayanan farklı fiyat noktaları fikrine tercih ediyor.

 

Kurulum, 432 lityum iyon hücreye sahip ve otomobilin zemini altında konumlandırılmış 90 kWh bir pil paketinden oluşacak. Jaguar, gelecekteki WLTP prosedürü ve menzil testleri kapsamında I-Pace'in pillerinin 480 kilometre sürüş mesafesi sunacağını söylüyor. Mevcut NEDC prosedürüne göre bu yaklaşık 540 km, yani Tesla Model 3'ten yaklaşık 80 km kadar fazla olacak.

 

Yeni Jaguar I-Pace: performans

Otomobilin toplam güç çıkışı 400 bg, tork değeri ise 696 Nm. I-Pace sadece 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek.

 

I-Pace, 100 kW'a kadar hızlı şarj ile uyumlu olsa da, Jaguar bile bu hızların henüz pek çok bölgede desteklenmediğini itiraf ediyor. Bununla birlikte, bu en hızlı ayarı kullanarak arabanın şarjını sadece 45 dakika içinde sıfırdan yüzde 80'e çıkartmak mümkün. 7 kW bir ev şarj cihazı ile ise %80 şarj için 10 saat gerekiyor. Jaguar, I-Pace'nin pilinin ön koşullamayı destekleyeceğini ve bu sayede aracın elektrik şebekesine takılıyken önceden ısıtılabileceğini söyledi. Mühendisler, bunun soğuk bir kış gününde normal menzile 120 km ekleyebileceğini tahmin ediyorlar.

 

Otomobilde her biri bir aksa yerleştirilmiş iki elektrikli motor var. Her iki motor da tahrik millerinin motora girdiği yenilikçi bir tasarıma sahip ve bu sayede daha kompakt bir kurulum sağlıyor.

 

Sonuç olarak, I-Pace, daha büyük araçların çoğuna alternatif olabilecek pratik kullanım vadediyor. Arka koltuklar normal konumunda dururken, otomobil 656 litrelik bir bagaj kapasitesi sunuyor. Bu kapasite ikinci sıra katlandığında 1453 litreye yükseliyor. Kaputun altında da 30 litrelik ek bir depolama alanı var.

 

I-Pace'nin temelleri, özellikle süspansiyon tasarımının bir kısmı geleneksel motorlu F-Pace'ye kadar dayandırılabilir. Opsiyonel olarak havalı süspansiyon ve adaptif amortisörler de sunulacak.

 

Jaguar'ın ürün yelpazesi direktörü Ian Hoban, 2.1 ton civarında ağırlığa sahip olmasına rağmen otomobilin kıvraklığı ile oldukça hafif bir his verdiğini ve bir F-Pace'den 130 mm daha düşük bir ağırlık merkezine ve 50:50 ağırlık dağılımına sahip olduğunu belirtti. Hoban, "Bu arabanın burulma sertliği, Jaguar tarihinin en iyisidir. Bu, mühendislik ekibine, büyük tekerleklerde bile, süspansiyonda esneklik sağlamaya devam ederken otomobile çeviklik kazandırmak için geniş bir kapsam sunuyor" dedi. Otomobilde düşük donanım seviyelerinde 18 inç, diğer versiyonlarda ise 22 inç alaşım jantlar bulunacak.

 

Yeni Jaguar I-Pace: iç mekan ve teknoloji

I-Pace'nin iç mekanı konsepte kıyasla biraz daha yumuşatılmış bir tasarım sunuyor. Bunun yanı sıra iki ekranlı multimedya sistemi gibi unsurlar korunmuş. Sıcaklık ayarı için döner butonlar var. Bunun yanı sıra yüksek teknoloji LCD ekranlardan da kontrollere ulaşılabiliyor.

 

I-Pace, sekiz cihaza kadar internete erişim imkanı sunan 4G WiFi erişim noktası özelliğine sahip olacak. Bunun yanı sıra kabinde altı adete kadar USB portu ve üç 12V priz var.

 

I-Pace'nin navigasyon sistemi, mümkün olan en doğru tahminleri sunmak için topoğrafyayı kullanacak ve önceki yolculukları analiz edecek. I-Pace ayrıca Alexa entegrasyonu sunan ilk Jaguar olacak ve kullanıcıların Alexa cihazlarından aracın durumu ve şarj seviyeleri hakkında bilgi almalarına izin verecek.

 

Kabinde uzun boylu yolcular dahil herkes oldukç rahat edecek. Buna rağmen, otomobilin mekanik parçalarını değil ancak sistemler için kabloları içeren iletim tüneli nedeniyle arka koltuktaki üçüncü yolcunun alanı çok az da olsa kısıtlanabilir. Jaguar, isteğe bağlı olarak bir tam uzunlukta panoramik cam tavan sunmayı planlıyor ve bu özelliğin yolcuların baş mesafesine olumsuz etki etmesi beklenmiyor.

 

Aracın giriş seviyesi S sürümünün fiyatı 58.995 İngiliz Sterlini'nden başlayacak. SE versiyonu 65.000 Sterlin, HSE versiyonu 69.995 Sterlin, en üst seviye First Edition ise (sadece ilk 12 ay sunulacak) 76.900 Sterlin fiyatla satılacak.

 

Jaguar I-Pace - Tesla Model X 75D yarış videosu

Yeni I-Pace'yi tanıtmak için Jaguar elektrikli SUV'yi 0 - 100 km/s drag yarışında önemli bir rakip olan Tesla Model X'in karşısına koydu. Sonuçları görmek için videoyu izleyebilirsiniz...

Son Güncelleme : 05 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo