Yeni Volvo XC40, 2018 Yılının Avrupalı Otomobili seçildi

Ototeknikveri     05 Mart 2018 11:25

Yeni Volvo XC40 küçük SUV, İsviçre'deki Cenevre Otomobil Fuarı'ndan hemen önce 2018 Yılının Avrupalı Otomobili seçildi. Volvo bu prestijli ödülü ik kez alıyor.

Yeni Volvo XC40, 2018 Yılının Avrupalı Otomobili seçildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo Cars başkanı ve CEO'su Håkan Samuelsson "Bu ödülü yeni XC40'la kazanmak mükemmel bir zamanlama oldu. Volvo'nun SUV portföyünde şimdi tüm dünyada bulunabilen üç model var. XC40, büyümemizin devamına güçlü bir katkıda bulunarak bizi yeni ve hızlı büyüyen küçük SUV segmentine götürüyor" dedi.

 

XC40 ile birlikte Volvo'nun tüm SUV'leri Avrupa'da ya da Kuzey Amerika'da ödül almış oldu. Hem büyük XC90, hem de orta büyüklükteki XC60, son iki yılda Kuzey Amerika Yılın Kamyoneti / SUV'si ödülüne layık görüldü.

 

2018 Yılının Avrupalı Otomobili ödülünü alan XC40 yakın zaman önce de İngiliz otomobil yayını "What Car?" tarafından Yılın Otomobili ödülüne layık görülmüştü.  

 

XC40, tasarım, bağlantı ve güvenlik teknolojileri açısından segmentinde yeni standartlar belirledi. Avrupa'da ve ABD'de 20.000'den fazla ön sipariş alınması, bunun müşteriler için çekici bir kombinasyon olduğunu gösteriyor. XC40 serisi, yakında dünyanın en büyük otomobil piyasası Çin'de de çıkacak. Volvo yeni modele burada da büyük ilgi gösterilmesini bekliyor.

 

XC40, Volvo'nun yeni kompakt modüler araç mimarisi ile (CMA) üretilen ilk model oldu. Bu platform elektrikli otomobiller de dahil 40 serisindeki tüm diğer modellerde de kullanılacak. Geely ile birlikte geliştirilen CMA, şirkete bu segment için gerekli ölçek ekonomilerini sunuyor.

 

XC40, aynı zamanda, Volvo'nun dijital anahtar teknolojisi ve bağlantılı servisler platformu Volvo On Call aracılığıyla etkinleştirilen bir araba paylaşım özelliğine sahip ilk Volvo otomobil. XC40 sahipleri fiziksel bir anahtar olmadan araçlarını aileleri ve arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar.

 

Bir diğer yenilik de Volvo'nun yeni abonelik hizmeti Care by Volvo. Bu hizmet sayesinde, kullanıcılar otomobile satın alım yerine aylık sabit ücretli abonelik ile erişebiliyorlar. Care by Volvo, bir arabaya sahip olmayı şeffaf, kolay ve sorunsuz hale getiriyor.

 

XC40'daki güvenlik ve sürüş yardım özellikleri arasında, Volvo'nun Pilot Assist sistemi, Şehir Güvenliği, Yoldan Çıkma önleyici, Fren Desteği ile Çapraz Trafik Uyarısı ve sürücülerin arabalarını dar park alanlarına yönlendirirken manevra yapmalarına yardımcı olan 360° kamerayı içeriyor.

 

XC40 ayrıca, kapılardaki ve koltukların altında daha işlevsel depolama alanları, kablosuz şarj, küçük poşetler ve çantalar için katlanan taşıma kancası ve orta konsolda çıkarılabilir bir çöp kutusu gibi dahice iç tasarım ve depolama fikirleri de sunuyor.

 

2017 yılında Volvo, 2019'dan itibaren çıkartacağı tüm otomobillerinin elektrikli sürüş teknolojileri içereceğini ilan etmişti. Firmanın elektrifikasyondaki bu liderlik pozisyonuna paralel olarak, XC40 için bir hibrit versiyon ve bir tam elektrikli versiyon da daha sonra seriye eklenecek.

 

Håkan Samuelsson, "Büyüme konusunda net bir stratejimiz var ve otomobil güvenliği, bağlantı hizmetleri ve elektrifikasyon konusunda lider olmayı taahhüt ediyoruz. XC40 bu taahhüdü yansıtmakta ve müşterilerimizin verdikleri yanıta ve aldığımız ödüllere bakılırsa doğru yolda ilerliyoruz" dedi.

Son Güncelleme : 06 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo