2018 Cenevre Motor Show’da Honda model ve konseptleri

Ototeknikveri     07 Mart 2018 01:58

Honda CR-V’nin yeni nesli Avrupa prömiyerini Cenevre’de yapacak. Avrupa’da ilk kez hibrit sistemle sunulacak yeni SUV kalite, iç kabin ve performans bakımından çıtayı yükseltiyor. Honda Cenevre’ye CR-V’nin yanı sıra pek çok farklı yenilikle geliyor.

2018 Cenevre Motor Show’da Honda model ve konseptleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda elektrikli konsept üçlüsü

Urban EV Concept, Eylül 2017’de Frankfurt Motor Show’da dünya prömiyerini yapmıştı. Konsept şimdi Cenevre’de de karşımıza çıkıyor. Otomobil, Honda’nın Avrupa elektrikli taşıt piyasasına girme niyetini ortaya koyuyor ve gelecek yıl üretim modelinin çıkması bekleniyor.

Cenevre’de yer alacak bir diğer elektrikli çalışma da Sports EV Concept olacak. Dikkat çekici bir tasarım ve düşük ağırlık merkezi ile otomobil geleceğin spor otomobillerinin nasıl görüneceğine dair bir fikir sunuyor.

 

Elektrikli üçlünün son üyesi ise NeuV olacak. İlk olarak 2017’de tanıtılan NeuV otonom özellikler ve yapay zeka ile donatılmış, son derece gelişmiş bir elektrikli konsept otomobil.

 

Jazz X-Road da sahnede olacak

Jazz modelinin off-road versiyonu olarak sunulan Jazz X-Road, tekerlek kemerleri çevresinde ve yan eteklerde siyah plastik kaplamalar, ayrıca gümüş boyalı ön ve arka alt kısım korumaları ile geliyor. Dış görünüm 16 inç alaşım jantlarla tamamlanıyor. Otomobil gücünü 103 PS 1.3 litre motordan alıyor ve manuel şanzıman ya da opsiyonel CVT otomatik şanzımanla geliyor.

 

HONDA YENİ CR-V’Yİ CENEVRE’DE PAKETİNDEN ÇIKARTIYOR

Honda yeni CR-V’nin Avrupa versiyonunu 2018 Cenevre Motor Show’da tanıtıyor. Çok satan SUV’nin yeni nesli iç kabin kalitesi, genişlik (ilk kez 7 koltuk seçeneği) ve konfor bakımından çıtayı yükseltiyor.

 

Yeni şasi otomobilin sürükleyici bir kullanım deneyimi, konforlu yolculuk ve off-road yeteneklerini birarada sunmasına imkan veriyor.

 

Evrimsel dış cephe tasarımı ve lüks iç kabin

Yeni CR-V tazelenmiş ve sofistike bir dış cephe tasarımı, daha geniş ve kaslı tekerlek kemerleri, kaput ve arka kısımda keskin konturlar, özellikle tipik far grafikleri ile en yeni Honda aile yüzünü yansıtıyor.

 

Daha ince A sütunları, oyuntulu ön ve arka tamponlar, motor altı ve zemin altı kaplamaları yeni CR-V’nin aerodinamik verimliliğine katkı sağlıyor ve bu bakımdan onu sınıfının en iyilerinden birisi yapıyor. Otomobilde aynı zamanda Honda’nın yakıt verimliliğini artıran Active Shutter Grille sistemi de bulunuyor.

 

Yeni iç kabin tasarımı mekan genişliğini vurgulayan yatay bir konsol yerleşimi ile dikakt çekiyor. Konsolda iki adet 7 inç ekran bulunuyor. Kontrollerin yerleşimi sadeleştirilmiş ve merkezi dokunmatik ekranın altında klima kontrolleri için basit bir küme oluşturulmuş.

 

Sınıfında benzersiz pratiklik ve yeni 7 koltuk seçeneği

Yeni CR-V selefinden biraz daha büyük dış boyutlara sahip, ayrıca uzun aks mesafesi ve artan genişlik ferah bir iç mekan sunuyor. Verimli alan kullanımı tüm yolcular için geniş ve rahat koltukların yanı sıra daha geniş ve derin bagaj ve daha uzun yükleme alanı ile vurgulanıyor. Yeni iki pozisyonlu bagaj zemini daha geniş eşyaların yüklenmesi için kolaylık sağlarken, eller serbest kullanım imkanı veren elektrikli bagaj kapağı da zahmetsiz bir kullanım sunuyor.

 

Akıllı özellikler yeni CR-V’nin günlük kullanımını kolaylaştırıyor. Örneğin, bagaj kapağının yüksekliği (bagaj açıkken) alçak tavanlar ile teması önleyecek şekilde ayarlanabiliyor, ayrıca üç farklı modda orta konsol depolama alanı ile kabinde esneklik sağlanıyor. 60:40 oranında katlanabilir ikinci sıra koltuklar ihtiyaç halinde bagaj kapasitesini daha da artırıyor.

 

CR-V ilk kez yedi koltuk seçeneğiyle geliyor. Üçüncü koltuk sırası tatmin edici bacak mesafesi ve 101 derece koltuk açısı ile uzun mesafelerde konfor sağlıyor. Geniş ve alçak giriş ile üçüncü koltuk sırasına erişim de çok kolay.

 

Yeni motorlarla etkileyici verimlilik ve sürüş

Honda ilk kez Avrupa’da bir SUV’de hibrit teknolojisi sunuyor. Yeni CR-V Honda’nın i-MMD (Akıllı Çok Modlu Sürüş) hibrit sistemi ile geliyor. Sistem 2.0 litre i-VTEC Atkinson döngülü benzinli motor ve iki elektrikli motordan oluşuyor. Yeni i-MMD sistemi geleneksel şanzıman kullanmıyor, bunun yerine sabit tek vitesli kompakt bir şanzıman ile hareketli bileşenler arasında daha doğrudan bir bağlantı ve daha kusursuz tork aktarımı sağlıyor.

 

Model ile birlikte sınıfında lider düzeyde yaktı verimliliği ve güçlü performans sunan 1.5 litre VTEC TURBO motor seçeneği de mevcut olacak. Bu motor altı vitesli manuel şanzıman ya da opsiyonel CVT otomatik şanzımanla kullanılabiliyor.

 

Benzinli ve hibrit seçenekler standart olarak önden çekişli sürüş sistemiyle geliyor ancak her iki seçenek de opsiyonel dört çekişli sürüş sistemiyle eşleştirilebiliyor. “Akıllı Kontrol Sistemli Gerçek Zamanlı Dört Çekişli Sürüş” CR-V’ye gerçek off-road yetenekleri kazandırıyor. Yerden yükseklik tüm versiyonlar için 38 mm artırılmış ve dört çekişli benzinli modelde 208 mm’ye kadar çıkıyor.

 

İlk Honda CR-V otomobiller 1.5 litre VTEC TURBO benzinli motorla bu yılın sonbahar aylarında teslim edilmeye başlanacak. Hibrit modeller 2019’un başlarında gelecek.

 

Honda Urban EV konseptinin üretim modeli 2019’da siparişe açılacak

Honda’nın Urban EV konseptinin üretim versiyonu 2019 yılının başlarında siparişe açılacak. Yeni model Honda’nın Avrupa’daki ilk seri üretim pilli elektrikli otomobili olacak. Konseptin üretim modelinin duyurusu 2018 Cenevre Motor Show’daki basın konferansında Honda Avrupa Başkan Yardımcısı Philip Ross tarafından yapıldı. Ross, siparişlerin 2019 yılının başlarında açılacağını, tanıtımın ve satışların ise yine aynı yıl yapılacağını, yıl bitmeden araçların sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

 

Urban EV Concept, basit ve sofistike bir tasarım, ince A sütunları ve geniş ön camı ile dikkat çekiyor. İç mekanda iki koltuk sırasında dört kişi konforlu şekilde yolculuk edebiliyor. Koltuklar bir salon atmosferi yaratmak için farklı materyallerle döşenmiş. Ön sırada doğal gri kumaş ve modern ahşap kaplamalar kullanılmış. Konsolda kapılara kadar uzanan bir ekran bulunuyor. Konsoldaki ekranda otomobille ilgili bilgiler yer alırken, ekranın kapılardaki uzantıları ise kameralar aracılığı ile yan aynaların görevini yerine getiriyor.

 

Urban EV konsepti 8 – 18 Mart tarihleri arasında Honda’nın Cenevre Motor Show’daki standında yer alacak.

Honda fuarda motor sporları alanındaki yeniliklerini, yeni ek paketlerini ve başka çalışmalarını da tanıtacak.

 

 

Son Güncelleme : 07 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo