Mercedes-Benz dünyanın en değerli otomobil markası

Ototeknikveri     12 Mart 2018 10:42

Brand Finance tarafından derlenen bir raporda, Mercedes-Benz dünyanın en değerli otomobil markası olarak gösterildi.

Mercedes-Benz dünyanın en değerli otomobil markası
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz’in değeri, bir önceki yıla kıyasla %24 artışla 43.9 milyar dolar olarak belirtildi. Bu sonuçta en büyük katkı markanın otomobil satışlarının %9.9 artarak 2.3 milyon adete ulaşmış olması.

Değer sıralamasında Toyota ise 43.7 milyar dolar ile ikinci sıraya düştü. BMW değerini 41.8 milyar dolara yükselterek %6 artış yakaladı. Brand Finance, Alman müşterilerin Toyota modellerinden Mercedes-Benz gibi daha lüks markaların ürünlerine yöneldiklerini belirtiyor.

 

Brand Finance CEO’su David Haigh “Mercedes-Benz otomobiliicat eden marka ve şimdi sektöre otomobili yeniden keşfetmek konusunda liderlik ediyor. Bu başarıda SUV ağırlıklı yeni modellerin ve yanmalı motorlardan uzaklaşan yeni teknolojilerin önemli payı var” dedi.

Mercedes, Toyota ve BMW’yi en değerli 10 marka sıralamasında Volkswagen, Honda, Nissan, Porsche, Ford, Audi ve Chevrolet takip etti. 2017’den 2018’e marka değişimi bakımından ise %268 artışla Aston Martin lider oldu. Hızlı değer artışı ile dikkat çeken diğer markalar BYD (%211), Haval (%124), Tesla (%106), Jaguar (%105) ve Smart (%103) oldu.

Son Güncelleme : 15 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo