Hyundai i30 N Fastback test ediliyor

Ototeknikveri     13 Mart 2018 02:19

Hyundai i30N modelinin bir fastback versiyonunu geliştiriyor. Yeni modelin gelecek yılın başında satışa çıkması bekleniyor.

Hyundai i30 N Fastback test ediliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İskandinavya’da soğuk hava testinde görüntülenen şık beş kapılı i30N Fastback, kardeş modeli ile aynı 19 inç tekerleklere ve iki çıkışlı egzoz sistemine sahip.

 

Fastback, mevcut i30N ile aynı mekanikleri ve güç aktarım organlarını kullanacak. Bu, turboşarjlı 2.0 litre motorun iki farklı güç çıkışı ile sunulacağı anlamına geliyor; standart versiyon için 250 hp, opsiyonel N Performance paketi ile donatılan versiyon için ise 275 hp.

 

Her iki versiyon da önden çekişli olacak ve altı vitesli manuel şanzımanla gelecek. Kaporta şeklindeki değişikliğe karşın fastback otomobilin performansı hatchback versiyon ile neredeyse aynı olacak. 275 hp gücündeki modelin 6.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşması bekleniyor.

 

BMW M’den geçiş yapan Hyundai N yöneticisi Albert Biermann, tüm Hyundai modellerinin şasi geliştirmesinden sorumlu ancak özellikle yüksek performanslı otomobiller üzerinde etkisi var. Biermann yönettiği modellerde daha keyifli bir sürüş istiyor, dolayısı ile i30N Fastback için de aynı şeyin geçerli olması bekleniyor.

 

Biermann i30N modellerinin çok iyi çekişe sahip olacağını vurgulayarak “Lastikleri ve frenleri ile pistlerde çok hızlı giden bir sürü otomobil var ancak biz aynı zamanda gerçekten tutarlı bir otomobil yapmak istiyoruz.” dedi.

 

Biermann ekibinin Nürburgring’de kapsamlı testler yaptığını doğruladı. Geçen yıl i30N platformunun dayanıklılığını sınamak için 24 saat yarışlarına da katılım gösterildi. Biermann buralardan elde edilen deneyimlerin otomobilin debriyaj, vites ve fren soğutmasına doğrudan katkıda bulunduğunu söyledi.

 

i30N Fastback aynı zamanda Hyundai’nin elektronik kontrollü amortisörünü kullanacak. Sistem sportif modlarda her amortisörü bağımsız ayarlayarak performansı artırıyor ya da daha yumuşak sürüş modlarında buna göre bir ayar uyguluyor. Bu modlar aynı zamanda otomobilin elektronik kayma sınırlandırıcı diferansiyelini (E-LSD) de sürüş koşullarına adapte ediyor.

 

İ30N Fastback modelinin en önemli cazibesi şık tasarımı olacak. Piyasa trendlerine bakılırsa, otomobilin standart hatchback modelden daha az sayıda satılması bekleniyor. Ayrıca fastback modelin fiyatı da daha yüksek olacak.

 

1.0 litre ya da 1. litre benzinli motorlarla gelen standart i30 Fastback otomobilin fiyatı SE Nav versiyonu için 22.800 euro’dan başlıyor. Bu da i30 hatchback modelinden yaklaşık 600 euro daha fazla. Benzer bir fiyat artışı i30N Fastback için de bekleniyor. Otomobilin başlangıç fiyatı 28.000 euro civarında olabilir.

Son Güncelleme : 13 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo