Yeni 2018 Volkswagen Touareg SUV'den yeni teaser

Ototeknikveri     15 Mart 2018 02:38

23 Mart'ta Çin'de tanıtılacak yeni 2018 Volkswagen Touareg SUV'nin farlarını gösteren bir teaser yayınlandı.

Yeni 2018 Volkswagen Touareg SUV'den yeni teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford Edge ile rakip olacak yeni modelden daha önce de bir tasarım çizimi yayınlanmıştı. Bu yeni görüntüde Touareg'in LED lambaları görülüyor. Detaylar açıklanmadı ancak görüntüden anlaşıldığı kadarıyla farlarda Matrix LED aydınlatma sistemi kullanılmış olabilir.

 

Yeni Touareg, geçen yıl Pekin'de tanıtılan T-Prime konseptine büyük ölçüde sadık kalacak. Farlara kadar uzanan tam boy ön panjur gibi Volkswagen'in yeni tasarım diline ait özelliklerin yeni modelde bulunması bekleniyor.

 

Çin SUV piyasası çok büyük ve bu potansiyeli bilen Volkswagen tıpkı konsepti olduğu gibi üretim modelini de Çin'in başkenti Pekin'de tanıtmaya karar verdi.

 

Üçüncü nesil Touareg teknoloji, tasarım ve bağlanabilirlik bakımından sıçrama yapacak ve markanın lüks piyasada Audi ve BMW gibi rakiplere karşı elini güçlendirecek. Range Rover'in pastasından da pay almaya çalışacak Touareg'in üst donanım seviyelerinin fiyatı 80.000 euro'ya kadar çıkabilir.

 

Volkswagen kendisini anaakım lüks marka olarak konumlandırmaya çalışıyor. Bu bakımdan VW Grup içerisinde Seat ya da Skoda'dan daha çok Audi'ye yakın olduğu söylenebilir. Daha üst piyasaya yönelik ilk girişim BMW 4 Serisi Gran Coupe ile rekabet edecek Arteon modeli ile geldi. Bu süreç yeni Touareg ile devam edecek.

 

Touareg için yenilikler dış cephe tasarımı ile başlıyor. Prototiplerde T-Prime GTE konseptinin pek çok stil özelliğinin korunduğu görülüyor. LED farlara doğru uzanan çok büyük ön panjur, derin hava kanalları ve daha köşeli gövde yapısı ilk dikkat çeken özellikler. Yeni modelin bir önceki nesile göre daha agresif, şık ve orijinal SUV stiline daha yakın görünmesi bekleniyor.

 

Yeni nesil ayrıca bir öncekinden biraz daha büyük olacak ve Volkswagen Grubu'nun MLB mimarisini Audi Q7 ve Bentley Bentayga ile paylaşacak. Boyutlar T-Prime konseptine yakın olacak, dolayısı ile aks mesafesinde 100 mm, genel uzunlukta 200 mm civarı artış bekleniyor. Yeni platform ile birlikte modele altı ve sekiz silindirli motorlar gelecek. Yeni 3.0 litre V6 dizel motorun 218 hp ve 273 hp olmak üzere iki versiyonla sunulması, dizel severler için ise seriye V8 dizel motorun eklenmesi bekleniyor.

 

Bir diğer yeni seçenek de plug-in hibrit GTE olacak. Bu hibrit sistem 2.0 litre TFSI turboşarjlı motor ve küçük bir elektrikli motordan oluşacak. Volkswagen 50 km civarında elektrikli sürüş mesafesi hedefliyor.

 

Firma dış cephe tasarımında daha evrimsel bir yaklaşım benimserken, iç mekanda çok daha dramatik değişikliklerle karşılaşacağız. T-Prime konseptinin kabininde 15 inç ekran ve tamamen dijital kontrol paneli yer alıyordu. Bu özelliklerin üretim modelinde de bulunması yüksek bir ihtimal. Akıllı telefon temalarına benzer şekilde kontrol panelinin kişiselleştirilebilmesi bekleniyor. Ayrıca otomobilde bir 4G internet erişim noktası bulunacak.

Son Güncelleme : 15 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo