Mercedes-Maybach GLS 2019'da Bentley Bentayga'nın karşısına çıkacak

Ototeknikveri     16 Mart 2018 12:26

Mercedes-Benz'in Maybach alt markası portföyünü S-Serisi'nin ötesine genişletmeye ve üçüncü nesil GLS modelini yorumlamaya hazırlanıyor.

Mercedes-Maybach GLS 2019'da Bentley Bentayga'nın karşısına çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Özellikle SUV sektöründe lüks modellere olan talebin artması nedeniyle Maybach Mercedes için önemli bir marka olarak görülüyor. Bentley ve Land Rover gibi rakipler Bentayga ve Range Rover modelleri ile önemli başarı yakalıyor.

 

Mercedes bir diğer alt markası AMG ile de güçlü büyüme yakaladı. Marka 2017'de 131.970 adet satışa ulaştı. Şimdi daha küçük ama kârlı bir biçimde aynı başarı Maybach'tan da bekleniyor.

 

2016'da planlandığı ortaya çıkan SUV, Nisan ayında Pekin Motor Show'da konsept formunda tanıtılacak. Model Kasım ayında Los Angeles Motor Show'da ise üretim formunda karşımıza çıkacak. 2019'da satışlar başladığında yeni otomobilin fiyatının 135.000 euro'nun üzerinde olması bekleniyor.

Yeni Mercedes-Maybach GLS iki yıl önce çıkan Mercedes-Maybach S-Serisi'nden edinilen tecrübe üzerine inşa edilecek.

 

Yeni Maybach SUV, GLS'nin standart versiyonları ile aynı temel alüminyum ve çelik kaporta ve gelişmiş dört çekişli sürüş sistemini paylaşacak. Otomobilin dış cephesindeki bazı değişiklikler ve lüks iç mekanı ise onu standart versiyonlardan ayıracak.

 

Firma içinde Maybach 9 kod adı verilen konseptin geliştirilmesinde yer alan kaynaklar, konseptin sadece yeni modelin görünümünü önizlemekle kalmayacağını, otonom sürüş özellikleri gibi özelliklerini de tanıtacağını söylüyor.

Yeni GLS'nin temelini Mercedes-Benz'in MHA (Modular Highg Architecture) platformu oluşturuyor. Mevcut MRA platformundan geliştirilen yeni platform GLE ve GLE Coupe gibi başka modellerde de kullanılacak.

 

Platform otomobilin ağırlığında önemli bir azalma sağlıyor, en yeni radar, kamera ve sensör destekli sürüş fonksiyonları ile 48V elektrikli mimariyi destekliyor.

 

Maybach versiyonu GLS'nin Mercedes-AMG tarafından geliştirilen M177 V8 benzinli motorla gelmesi bekleniyor. Yeni çıkan S560'da bu çift turbo 4.0 litre V8 motor 465 hp güç veriyor. Yeni modelin üretim versiyonunun GLS 560 adını alması mümkün olabilir.

 

Silindir kapatma fonksiyonu ile yakıt tasarrufu sağlayan yeni motor, bugünkü GLS 500'de kullanılan çift turbo 4.7 litre V8'in yerini alacak.

 

Yeni Mercedes-Maybach modeli için S560e'den alınacak plug-in hibrit sistem de düşünülüyor. Sistemde Mercedes'in yeni turboşarjlı ve elektronik süperşarjlı 3.0 litre sıralı altı silindirli benzinli 365 hp motoru ve 125 hp elektrikli motor bulunuyor. Yeni GLS'de 50 km elektrikli sürüş mesafesi sağlayacak lityum iyon pil de bulunması bekleniyor.

 

GLS Mercedes'in ABD'nin Alabama eyaletindeki Tuscaloosa fabrikasında üretiliyor. Lüks SUV de bu nedenle ABD'de üretilen ilk Maybach modeli olacak.

Bentayga ile zorlu bir rekabete girecek Maybach GLS, Rolls-Royce Cullinan ve Range Rover SVAutobiography ile de karşı karşıya gelecek.

 

Bu arada, Mercedes-Maybach S560 modelinin güncellenmiş bir versiyonunu da tanıtmayı planlıyor. Sedan için planlanan değişiklikler arasında gelecekteki Maybac modellerinde de yer alacak yeni tasarlanan bir ön panjur da var.

 

Maybach GLS'nin rakipleri:

Bentley Bentayga:

Bentley Bentayga ile bu alana giren ilk markalardan. 4.0 litre V8 dizelin yanı sıra model W12 ve bu yıl gelecek hibrit sistemle de sunuluyor.

 

Rolls-Royce Cullinan:

Cullinan (isim henüz son şeklini almadı) bu yıl çıkacak. Dört çekişli model mimarisini ve 6.75 litre V12 motorunu yeni Phantom ile paylaşıyor.

 

Lamborghini Urus:

645 hp Urus, bahar aylarında yollarda olacak ve Lamborghini'nin satışlarını iki katına çıkartması bekleniyor. Firma otomobilin 3.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkacağını belirtiyor.

 

 

Son Güncelleme : 17 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo