Volkswagen’den ABD ve Çin’e özel SUV

Ototeknikveri     20 Mart 2018 02:09

Volkswagen ABD ve Çin piyasaları için yeni bir yarı kompakt SUV hazırlıyor. Otomobile firma içinde “Volks-SUV” yani “halkın SUV’si” adı verildi.

Volkswagen’den ABD ve Çin’e özel SUV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni crossover otomobil Tiguan’ın altında konumlanacak ve markanın serisinde aynı konumu T-Roc modelinin doldurduğu Avrupa’da satılmayacak. Volkswagen modelden yılda 400.000 adet satmayı planlıyor.

 

Volkswagen yöneticileri T-Roc modelinin daha küçük boyutları ve alçak tavan çizgisi ile Avrupa’nın beğenilerine daha uygun olduğunu belirtiyor. “Volks-SUV” köşeli ve sade bir forma sahip olacak. Yeni model MQB platformunu kullanacak.

 

Diess yeni crossover otomobilin ilk önce SAIC-VW ortak girişimi tarafından Çin’de üretileceğini, satışların Ağustos ayında başlayacağını açıkladı. 2020’den itibaren Meksika, Rusya ve Arjantin’de de üretim başlayacak.

 

Volkswagen CEO’su Herbert Diess ABD’de satılacak araçların Meksika’da üretileceğini açıkladı ancak yeni modelin ABD’deki satışları için tarih vermekten çekindi. Volkswagen yetkilileri ayrıca Volks-SUV isminin geçici olarak kullanıldığını, otomobilin global bir projeye uygun yeni ve farklı bir isimle piyasaya sürüleceğini belirttiler.

 

Volkswagen’in ihraç edilmek üzere Çin’de geliştirdiği ilk model olacak yeni SUV’nin tasarımı onaylandı.

 

 

Son Güncelleme : 22 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo