Toyota etanol ile çalışan Prius FFV konseptini tanıttı

Ototeknikveri     21 Mart 2018 01:37

Hibrit – esnek yakıtlı otomobil şeker kamışından elde edilen etanol ya da benzinle çalışabilecek.

Toyota etanol ile çalışan Prius FFV konseptini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota hibrit Prius modelinin Brezilya piyasasına özel etanol ve benzinli versiyonunu geliştirdi. Prius FFV (hibrit – esnek yakıtlı otomobil) prototipi Sao Paulo eyalet hükümetinin de desteğiyle hazırlandı. Otomobil Brezilya'da CO2 emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlayacak.

Standart Prius hibrit sisteminin yanı sıra E100 etanol ile çalışan Toyota FFV'nin, benzinli hibrit araçlardan çok daha çevre dostu olduğu iddia ediliyor. Brezilya şeker kamışının mayalanması ile elde edilen etanolün dünyadaki en büyük ikinci üreticisi.

 

FFV prototipi bu teknolojinin Brezilya'da ticari olarak yaygınlaşmasını sağlayacak proje kapsamında geliştiriliyor. Toyota yol testleri ile sistemin güvenilirliğini, dayanıklılığını ve motor performansını ölçecek ve veri toplayacak.

 

Toyota 2050 yılında CO2 emisyonlarını 2010'a kıyasla %90 düşürmeyi hedefliyor.

 

%90 benzin ve %10 etanolden oluşan E10 benzin ABD'de yaygın olarak kullanılıyor ve standart motorlu otomobiller ile uyumlu.

 

Toyota aynı zamanda Kaliforniya'daki Long Beach limanında bir hidrojen üretim istasyonu kuruyor. Tesiste su, elektrik ve hidrojen üretimi için biyomateryaller kullanılacak.

Son Güncelleme : 22 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo