Yeni BMW i4 sedan 700 km sürüş mesafesiyle gelecek

Ototeknikveri     22 Mart 2018 03:27

BMW'nin yeni Tesla Model S rakibi i4 sedan 2020'de 700 km elektrikli sürüş mesafesiyle piyasaya çıkacak.

Yeni BMW i4 sedan 700 km sürüş mesafesiyle gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz yıl Frankfurt Motor Show'da tanıtılan iVision Dynamics konseptini temel alan dört kapılı coupe, yeni çıkacak iX3 ile birlikte i3 ve i8 arasında konumlanacak. Model 2020 yılında diğer çevre dostu taşıtlarla birlikte firmanın elektrikli portföyüne katılacak.

 

BMW'nin yıllık finansal sonuçlar konferansında konuşan CEO Harald Kruger “Beşinci nesil eDrive ile, araçlarımız 550 – 700 kilometre arası elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak. Bunu BMW i4 ile başaracağız.” dedi.

 

i4 modelini önizleyen iVision Dynamics, BMW'nin mevcut i modellerine kıyasla biraz farkı bir karaktere sahip, bazı özellikleri ise 2016'da tanıtılan Vision Next 100 konsept otomobilden alınmış. Örneğin LED şerit farlar ve yatay arka lambalar, ayrıca büyük, dikey böbrek şekilli ön panjur çevresi oldukça benzer.

 

Konsept önden arkaya tam boy panoramik camlar ve kusursuz, yekpare yüzeyler ile geliyor. Konseptin üretim modeline ne kadar yakın olduğu sorulduğunda, BMW i yöneticisi Robert Irlinger “Bu bir konsept otomobil ancak üretim modeli de neredeyse aynı görünebilir. Bazı ufak değişiklikler olacaktır ancak bu gördüğünüz otomobil üretim versiyonundan uzak değil.” dedi.

 

Irlinger üretim modelinin çıkışı için ise 2020 yılını işaret etti. Yönetici ayrıca i4 modelinin lityum iyon pil hücreleri kullanacağı bilgisini verdi. Model, BMW'nin benzinli, dizel, hibrit ve elektrikli otomobillerin tümünü aynı mimaride üretmesine imkan verecek yeni bir ortak platformu kullanacak.

 

 

Son Güncelleme : 26 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo