Yeni 2019 Skoda Rapid, Çeklerin VW Golf'ü olacak

Ototeknikveri     23 Mart 2018 01:43

Skoda 2019'da yeni Rapid Spaceback ile Opel Astra ve Ford Focus'a rakip olacak.

Yeni 2019 Skoda Rapid, Çeklerin VW Golf'ü olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut Rapid Skoda'nın evi Çek Cumhuriyeti dışında düşük satışlarla karşılaştı. Octavia başarılı olurken, otomobilin geleneksel aile tipi hatchback modellere kıyasla ekstra uzunluğu bazı müşterileri kaçırdı.

Şimdi Sskoda, Astra, Focus ve VW Golf gibi modellere karşı Rapid Spaceback ile atağa geçiyor. Model ucuz materyaller kullanılmış bütçe odaklı bir konumdan daha geleneksel bir aile otomobiline evriliyor.

 

Yeni Rapid “fastback” versiyonu terk ederek sadece Spaceback versiyonu ile sunulacak. Skoda otomobilin stilini daha geleneksel tutacak ve muhtemelen otomobilin özgün camlı bagaj kapağı da terk edilecek. Spaceback tek versiyon olarak kalacağı için, bu isim de bırakılarak model sadece Rapid ismiyle anılabilir.

Mevcut model Volkswagen Grubu'nun PQ26 platformunu kullanıyor ancak yeni nesil MQB A0 platformuna geçiş yapacak. Küçük otomobillere yönelik bu platform yeni Seat Ibiza, VW T-Roc ve yeni nesil Skoda Fabia ile paylaşılacak.

 

Öte yandan, Skoda MQB A0'ın daha uzun bir versiyonunu kullanacak. Bu versiyon Volkswagen grubu içinde şimdilik sadece Rapid modeli ve Vision X konseptiyle önizlenen ve Amiq ya da Anuq adını alması beklenen yeni model ile sınırlı olacak.

 

Vision X konseptinin aks mesafesi 2645 mm ve Golf'ten 25 mm daha fazla. Yeni Rapid'in de bu boyutlarda olacağı düşünülürse iyi bir aile otomobili sayılacak kadar geniş bir kabine sahip olacaktır. İç mekanda yapılacak iyileştirmeler yeni modeli Fabia yerine Octavia ile yakınlaştırabilir.

Yeni Rapid'in motor serisi Volkswagen Grubu'nun en yeni benzinli motorlarından oluşacak. Bunlar arasında 1.0 litre üç silindirli 90 hp – 110 hp arası farklı güçte seçenekler ve 150 hp 1.5 litre seçeneği bulunabilir.

 

Seride 1.6 litre dizel motorun da yer alması bekleniyor. Ayrıca benzinli – elektrikli 48V yarı hibrit versiyon da gündemde.

 

Yeni Rapid ayrıca Skoda'ya Octavia'yı piyasada daha lüks bir noktada konumlandırma imkanı verecek. CEO Bernard Maier'in 2020'de çıkacak yeni nesile özel ilgi gösterdiği biliniyor, bu sayede daha sofistike bir kabin ve markada ilk kez yer alacak yeni teknolojilerle karşılaşabiliriz.

Son Güncelleme : 28 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo