Yeni 2019 Seat Leon plug-in hibrit sistemle geliyor

Ototeknikveri     23 Mart 2018 12:56

Yeni Seat Leon gelecek yıl bayilerde olacak. Model için plug-in hibrit versiyon da planlanıyor.

Yeni 2019 Seat Leon plug-in hibrit sistemle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019 Seat Leon markanın ilk elektrikli modellerinden birisi olacak. Dördüncü nesil Leon, Seat'ın bugüne kadarki en büyük model atağının önemli bir parçasını oluşturuyor. Yeni modelin hibrit versiyonunun 2020'de sunulması bekleniyor.

 

Yeni nesil Leon Volkswagen Grubu'nun MQB platformunu kullanmaya devam edecek. Dolayısı ile otomobil Skoda Octavia ve VW Golf ile aynı şasi parçalarını paylaşacak. Yeni Leon'un aks mesafesinin bir kaç milimetre artması, bu sayede kabinin arka kısmında daha geniş alan sunulması bekleniyor. Üç kapılı versiyonlar bu kez sunulmayacak, bayilere sadece beş kapılı modeller ve ST station otomobiller gelecek.

Motor serisi de tanıdık görünüyor. Seçenekler 1.0 ve 1.5 litre benzinli ve 1.6 litre dizel motorlardan oluşacak. Mk8 Golf modelinin elektronik mimarisinden de daha sonra çıkacak 48V temelli yarı hibrit bir versiyona imkan verecek şekilde yararlanılması bekleniyor. 2020'de gelecek plug-in hibrit 50 kilometre elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak.

 

Üçüncü nesil Leon'un genel profili benzer kalacak ancak ön kısımda yenilikler olacak. Otomobilin genel görünümünde radikal değişiklikler yerine kimliğini koruyacak şekilde evrimsel bir farklılaşma bekleniyor.

Elektrikli Seat otomobiller yolda

Leon PHEV modelinin yanı sıra Seat 2020'de tam elektrikli bir modelinin de çıkacağını onayladı. Bu modelin Seat Born adını alması düşünülüyor. Bu model Leon ile benzer boyutları paylaşacak ancak zeminindeki pil takımı nedeniyle biraz daha yüksek olacak.

 

Seat yeni Cupra markası için de büyük planlar hazırlıyor. Markanın ilk bağımsız modeli yeni performans odaklı Ateca olacak. Firmanın yüksek performanslı tüm modelleri bundan sonra Cupra markası bünyesinde sunulacak.

 

 

Son Güncelleme : 29 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo