Yeni Mercedes-Benz GLB’den fotoğraflar

Ototeknikveri     27 Mart 2018 12:34

Pek çok kamuflajlı prototipin görüldüğü fotoğraflardan sonra, yeni Mercedes-Benz GLB’den nihayet kamuflajsız ve net fotoğraflar geldi. Bu fotoğraflara bakılırsa, GLB crossover G-Serisi’nden çok farklı görünecek.

Yeni Mercedes-Benz GLB’den fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Genel şekil, tavan ve sütun tasarımını dikkate alırsak otomobilin GLB’den daha çok bir mini GLS’ye benzediği söylenebilir. Bu da sadece daha sportif ya da G-Wagen gibi bir şey arayanları hayal kırıklığına uğratabilir.

 

SUV’lerin B serisi

Diğer test otomobilleri ile çevrelense de, fotoğraflarda yeni modelin farları, ön panjur tasarımı ve yatay ve biraz iri arka lambaları da görebiliyoruz.

 

Tasarım oldukça basit, GLC kadar şık ya da GLA kadar sportif değil ve Mercedes’in bugüne kadarki en sıkıcı görünümlü crossover modeli diyebiliriz. Yine de bir yargıya varmak için henüz erken ve bunun çok küçük tekerlekler takılmış ve heryeri aynı renkte boyanmış bir test otomobili olduğunu unutmamak gerek. GLB son hali ile hala bizi şaşırtabilir.

 

Akıllı boyutlandırma, akıllı teknoloji

Dış cephenin altında Mercedes’in GLA ile paylaşılan MFA2 mimarisi yatıyor. GLA’dan biraz daha küçük olsa da, fotoğraflarda arka kısımda ekstra bir oturma sırası daha ekleyecek kadar yer var gibi görünüyor. Yani otomobilin 7 koltuklu bir versiyonu da çıkabilir.

 

İç mekanın en azından teknoloji bakımından yeni A-Serisi ile benzer olması bekleniyor. Mercedes’in yeni MBUX multimedya sistemi, ambiyans aydınlatması, dokunmatik çift ekran ve Aktif Mesafe Asistanı, Aktif Şerit Değiştirme Asistanı ve Aktif Acil Fren Asistanı gibi S-Serisi düzeyinde güvenlik teknolojileri yeni modelde yer alabilir.

 

Motor seçeneklerinin ise yeni A-Serisi’nden alınacağı düşünülüyor. Dolayısı ile GLB 180d, GLB 200d, GLB 220d, GLB 200, 250, elektrikli bir versiyon ve belki bir Mercedes-AMG GLB 35 ile karşılaşabiliriz.

 

Yeni GLB için henüz resmi bir tanıtım tarihi verilmedi. Otomobilin 2019’a kadar üretime girmesi beklenmiyor. Satışlar ise 2019’un sonuna doğru başlayabilir.

Son Güncelleme : 31 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo