Skoda yıl ortasında düşük maliyetli platform için karar alacak

Ototeknikveri     02 Nisan 2018 12:12

Volkswagen Grubu markası Skoda yıl ortasında grubun küçük otomobil platformunun düşük maliyetli bir versiyonunu geliştirmek konusunda karar alacak. Yeni mimari, Volkswagen Grubu’nun Hindistan gibi kısıtlı alım gücüne sahip piyasalarda sunulacak modellerinde kullanılacak.

Skoda yıl ortasında düşük maliyetli platform için karar alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda CEO’su Bernhard Maier, eğer proje onaylanırsa MQB A0 platformunun yeni versiyonunu kullanan ilk otomobillerin 2021 yılında satışa çıkabileceğini söyledi. Hem Skoda hem de Volkswagen markası yeni platforma sahip otomobilleri satacak.

 

Volkswagen Grubu uzun yıllardır Suzuki ve Hyundai’nin uygun fiyatlı modellerinin hakim olduğu Hindistan’da satışlarını artıracak doğru ürünü arıyordu. Binek otomobil satışlarının %8.8 artarak 3.61 milyon adete çıktığı Hindistan, hemen Almanya’nın ardında dünyanın en büyük beşinci otomobil piyasası. 2017’de Skoda’nın Hindistan’daki satışları %31 artarak 17.113 oldu.

 

Skoda ilk başta Hindistan için düşük bütçeli platformunu yerel üretici Tata Motors ile üretmeyi planlıyordu. İki firmanın anlaşması geçen yıl sonlandırıldı. Skoda, Tata’nın AMP mimarisinin emisyon ve güvenlik standartlarına uyması için güncellenmesinin çok maliyetli olacağını söyledi.

 

Skoda şimdi MQB A0 platformunun maliyetini nasıl düşüreceği üzerinde çalışıyor. Platform VW Polo ve Skoda Fabia gibi modellerde kullanılıyor. Skoda, tüm Volkswagen Grubu markaları için MQB A0 platformunu geliştirme sorumluluğunu aldı.

 

Renault, 2015’te küçük Kwid küçük SUV modelini çıkartığında Hindistan’da Suzuki ve Hyundai hakimiyetinin kırılabileceğini kanıtladı. Kwid, Renault’un ülkedeki yıllık satışlarının ilk kez 100.000 adetin üzerine çıkmasına yardımcı oldu.

 

Öte yandan, Skoda’nın finans ve bilişim yöneticisi Klaus-Dieter Schuermann, gelecekte çıkacak Hindistan’a özel bir Skoda ya da Volkswagen modelinin Kwid’den daha pahalı olabileceğini söyledi.

 

Schuermann, “Kwid gerçekte bizim rakibimiz değil. Biz kendi modelimizi daha sofistike görüyoruz. Renault kendi üslubuna sahip ancak bizim aradığımız standart bu değil.” diye konuştu. Schuermann ayrıca plan onaylanırsa Volkswagen ve Skoda’nın yeni platformla kendi küçük otomobillerini geliştireceklerini söyledi.

 

Yönetici, Hindistan’da başarının gerçek anahtarının parçaları ve materyalleri yerel kaynaklardan tedarik etmek olduğunu vurguladı. Schuermann “Bu sınıfta bir otomobil çıkartmak için yerel tedarik oranınız çok yüksek olmalı çünkü ithalat vergileri çok yüksek” dedi. Firma şu anda tedarikçilerle maliyetleri olabildiğince düşük tutmak için yoğun görüşmeler yapıyor.

 

Skoda’nın Hindistan’da iki otomobil fabrikası var. Bu fabrikalarda Volkswagen ve Audi markalarının ürünleri de monte ediliyor. Firmanın Hindistan’daki en çok satan modeli Rapid. Skoda kompakt modelin üretimini geçen yıl %23 artırarak 11.800 adete çıkardı. Otomobil Volkswagen Grubu’nun PQ platformunun Çin ve Hindistan gibi piyasalar için optimize edilmiş düşük maliyetli bir versiyonu ile üretiliyor.

 

Volkswagen Grubu 2009 yılında Suzuki ile ortaklık kurarak Hindistan’da büyümeye çalışmıştı ancak 2015’te uzun yasal süreçlere yol açan tartışmalarla ortaklık sonlandırıldı.

Son Güncelleme : 02 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo