Ford Escape çarpma testlerinde kötü performans verdi ve yan hava yastıkları şişmedi

Ototeknikveri     06 Nisan 2018 05:14

IIHS çok sayıda küçük crossover model için güvenlik notlarını yayınladı.

Ford Escape çarpma testlerinde kötü performans verdi ve yan hava yastıkları şişmedi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kuruma göre, BMW X1, Chevrolet Equinox, GMC Terrain, Jeep Compass ve Mitsubishi Outlander ön yolcu kısmı çarpma testlerinde iyi notlar aldı. Modellerin tümü iyi not alırken, X1 ve Outlander “yolcu yaralanma önlemleri” kategorisindeki performansları ile daha da başarılı oldular. Compass, Equinox ve Terrain ise “alt bacak ve ayak yaralanmaları” kategorisinde sadece kabul edilebilir not aldı.

 

Öte yandan, Mitsubishi Outlander Sport’un performansı sınırda, Ford Escape ise zayıf bulundu. IIHS her iki crossover otomobilin de yolcu kısmında çok fazla etkiye izin verdiğini ve yan perde hava yastıklarının şişmediğini belirtti. Hava yastıklarındaki sorun kurum yetkililerini şaşırttı. Araştırma mühendisi Becky Mueller bunu “Uzun yıllardır devam eden çarpma testlerinden sonra bu görmeyi beklediğimiz bri şey değil.” diye yorumladı.

Görüntülerden anlaşıldığı üzere, Escape testte zayıf performans gösteriyor. IIHS yetkilileri cansız mankenle yapılan testlerin ön koltuktaki yolcunun gerçek bir kazada kalça yaralanması yaşayabileceğini gösterdiğini belirtiyor. Testlerde çarpışma esnasında üst kapı menteşesi sütununda 25.4 cm, sürücü kısmında 12.7 cm giriş olduğu tespit edildi. Yolcu tarafındaki kapı eşiği ise çarpma etkisiyle yanlamasına 10.1 cm içeri itildi.

 

Sürücü tarafında daha iyi bir sonuç çıkması tuhaf karşılanırken, IIHS Ford’un 2017’de yapıyı sağlamlaştırdığını ve yeni Escape modellerinin sürücü koltuğunda korumanın iyileştiğini belirtiyor. Öte yandan, aynı iyileştirmenin yolcu kısmında olmadığı anlaşılıyor.

 

Mueller bunun gibi kararların IIHS’nin ön yolcu kısmı çarpma testini başlatmasının nedeni olarak göstererek “Üreticiler öndeki yolcular için de koruma önlemlerini ihmal etmemeli.” dedi.

Son Güncelleme : 08 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo