Kia Niro, Optima ve Sedona’ya dört çekişli sürüş

Ototeknikveri     08 Nisan 2018 11:23

Kia, Optima, Sedona ve Niro modellerinde dört çekişli sürüş sistemine yer verebilir.

Kia Niro, Optima ve Sedona’ya dört çekişli sürüş
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

New York Auto Show’da konuşan Kia Amerika başkan yardımcısı Orth Hedrick, Güney Koreli firmanın üç model için de dört çekişli seçenekler üzerinde aktif olarak çalıştığını söyledi.

Hedrick “Bu konuda aktif şekilde çalışıyoruz ve her şeye bakıyoruz. Benim işimdeki en önemli noktalardan birisi başkalarının neler yaptığını takip etmek. Eğer başkasının bu yöne doğru gittiğini görürsek baştan başlar ve neler yapılabileceğini değerlendiririz. Fırsatlara bakıyoruz, alıcıların ilgisine bakıyoruz.” dedi.

Optima ve Sedona için yeni platform gerekiyor

Bu modellere dört çekişli sürüş sistemi eklemek bir arka diferansiyele yer vermek kadar kolay olmayacak. Dört çekişli Sedona ve Optima modelleri için tamamaen yeni platformlar gerekecek. Dolayısıyla bir sonraki nesile kadar dört çekişli sistem kullanılamayacak. Hedrick bunun için taban sacının yenilenmesi ve arka süspansiyonun yeniden tasarlanması gerekeceğinin altını çizdi.

Kia Niro hibritte dört çekişli sistem için ise Hedrick firmanın çalışmaya devam ettiğini söyledi: “Bu modeli piyasaya süreli uzun bir süre olmadı ve hala üzerinde çalışıyoruz. Ar-Ge departmanımız hepimizin seveceği bir şey hazırlıyor.”

 

Niro bir crossover otomobil olmasına rağmen Kia bu modelde farklı bir şey yapmak istediğini belirterek dört çekişli sürüşe yer vermedi. Firma CUV otomobillerle dört çekişli sistem arasında henüz güçlü bir bağ olmadığını söyledi.

Son Güncelleme : 09 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo