2019 Ford Focus: Tüm detaylar, fotoğraflar, hatchback, sedan, station ve crossover versiyonlar

Ototeknikveri     11 Nisan 2018 01:07

Yeni Ford Focus daha hafif, daha şık ve daha gelişmiş. Yeni model mükemmel güvenlik ve bağlantı özellikleri, ayrıca yeni benzinli ve dizel motorlar ile geliyor.

2019 Ford Focus: Tüm detaylar, fotoğraflar, hatchback, sedan, station ve crossover versiyonlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Focus otomobiller Avrupa’da Eylül ayında sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. Siparişler ise şimdiden verilebiliyor. Modelin yurtdışı fiyatı 25.000 dolar olarak açıklandı, bu da mevcut modelden yaklaşık 3000 dolar daha düşük.

 

Yeni Focus’un satışları ABD’de 2019’un ikinci yarısında başlayacak. Ülkede sunulacak kaporta stilleri ve motorlar çıkış tarihine yakın açıklanacak. Station versiyonun ABD’de satılması beklenmiyor.

 

Yeni bir tasarım

Ford 2019 Focus’u teknik açıdan en gelişmiş Focus olarak tanımlıyor. Otomobil, insan odaklı bir tasarım felsefesine sahip ve dış cephe stilini sınıf lideri aerodinamik ve geniş, konforlu bir iç kabinle birleştiriyor.

 

Aks mesafesini 53 mm genişleterek tasarımcılar tekerlekleri daha da yüksekte konumlandırabilmiş. Kısa sarkıntılar ve arkaya doğru kabin pozisyonuyla birlikte otomobil dinamik bir görünüm ve sınıfında lider düzeyde aerodinamik verimlilik sunuyor. Stil bakımından, Ford tanıdık bir ön fasya kullansa da otomobilin geri kalanı önceki modelden çok daha farklı görünüyor.

 

Versiyonlar

Şu anda tüm yeni Focus modelleri Vignale, ST-Line, Active ve Titanium versiyonlarıyla 5 kapılı ya da station formunda sipariş edilebiliyor. Vignale, tavan rayları, fasya ve marşpiyellerde saten alüminyum finiş, ayrıca özel ön panjur ızgarasıyla geliyor. ST-Line ise büyük difüzör ve fonksiyonel tavan spoyleri ile daha agresif bir görünüme sahip. Ayrıca özel alt kanat bileşenleri ile geliyor.

 

Müşteriler yeni Focus otomobillerini 13 farklı dış cephe renginden birisinde seçebilecek. Bunlar arasında Orange Glow, Desert Island Blue ve Vignale’ye özel dört katmanlı Dark Mulberry de bulunuyor.

 

İç kabinde daha sade bir tasarım sakin bir atmosfer yaratıyor. Konsol da yine sade görünümüyle kabine genişlik hissi veriyor. Üst kontrol panelinde ve kapılarda yumuşak dokunuşlu materyaller kullanılmış, kapı çerçeveleri ve hava girişlerinde ise parlak cam ve fırçalanmış metal detaylar bulunuyor.

 

Farklı yapıların ve materyallerin tek noktada buluştuğu karmaşık kısımlar kaldırılarak birbirine uyumlu materyaller kullanılmış, bu sayede sade olduğu kadar kaliteli ve ustalıklı görünen bir kabin elde edilmiş.

 

Üst düzey güvenlik

Yeni Focus geniş bir dizi teknolojik özellikle geliyor. Bunlar arasında 2. seviye otomasyon ve otomobil sürmeyi daha konforlu ve zahmetsiz bir eylem haline getiren sistemler de var.

 

Örneğin, Ford Co-Pilot360 teknolojileri güvenliği artırırken, sürüş ve park etmeyi daha kolay hale getiriyor, ACC ve Dur&Kalk özelliği, Hız Sınırı Tanıma ve Şerit Ortalama sistemleri ise uzun yolculuklarda stresi azaltıyor. ACC 200 km/s hıza kadar çalışıyor.

Adaptif Ön Aydınlatma sistemi ise Öngörülü Viraj Aydınlatma ve İşaret Bazlı Aydınlatma fonksiyonlarıyla geliyor. Bu teknoloji aydınlatmayı bir viraja ya da kavşağa girerken azami görüş için ayarlıyor. Yeni Focus aynı zamanda Avrupa’da Head-up display (HUD) ile gelen ilk Ford modeli. Firma kendi HUD ekranının piyasadaki en parlak örnekler arasında olduğunu (10.000 kandela/m2) belirtiyor.

 

Otomobilin diğer aktif güvenlik özellikleri arasında Aktif Park Asistanı, Park Yeri Çıkış Asistanı, Çarpışma Önleme Asistanı, Yaya ve Bisikletli Tespiti, Kaçınma Manevrası Asistanı, Kör Nokta Bilgilendirme Sistemi ve Arka Trafik Uyarısı, Arka Kamera (geniş açılı), Yanlış Yön Uyarısı, Ford MyKey ve Kaza Sonrası Fren bulunuyor. Ford yeni Focus’un çarpma testlerinde 5 yıldızlı güvenlik notu almasını bekliyor. Yeni C2 platformu sayesinde ön kısımda çarpma yükü kapasitesi %40 artırılmış.

 

Multimedya sistemi

Bağlantı teknolojileri cephesinde 2019 Focus Avrupalı müşteriler için FordPass Connect özelliğini sunuyor. FordPass Connect otomobili bir mobil Wi-Fi erişim noktasına dönüştürüyor ve yolcular 10 cihaza kadar internetten faydalanabiliyor. FordPass mobil uygulamayı kullanarak otomobilin yerini saptama, otomobil durum bilgileri, uzaktan kilitleme/açma uzaktan başlatma (8 vitesli otomatik şanzımanlı araçlarda) ve eCall fonksiyonlarına da erişilebiliyor.

 

Ford SYNC 3 multimedya sistemi (8 inç dokunmatik ekranlı) kablosuz şarjı destekliyor, ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu. Yeni B&O PLAY ses sistemi ise 675 watt gücü, 10 hoparlörü, bagaja monte edilmiş 140 mm subwoofer ve konsoldaki orta menzilli hoparlörü ile kabini adeta bir konser salonuna dönüştürüyor.

 

Otomobilin büyüyen boyutları sayesinde, ön koltuktaki yolcular 141 cm omuz mesafesinden faydalanabilirken, arkadaki diz mesafesi 50 mm artırılmış. Station modelde bagajda yükleme yüksekliği 43 mm artırılmış, toplam kapasite 1650 litreye çıkartılmış. Ayrıca bagaj kapağını tamponun altına yapılan hafif bir ayak hareketi ile açabilme özelliği eklenmiş.

 

Yeni verimli benzinli ve dizel motorlar

Focus sahipleri Ford EcoBoost benzinli ve Euro 6 emisyon standartlarına uyumlu EcoBlue dizel motorlar arasından seçim yapabilecek. Bu motorlar altı vitesli manuel şanzımanlar ya da yeni sekiz vitesli otomatik şanzımanla çalışabilecek.

 

Benzinli motor seçenekleri 1.0 litre EcoBoost (107 g/km CO2) ve yeni 1.5 litre EcoBoost (122 g/km CO2) ile sınırlı. 1.0 litre EcoBoost 85 PS (83 hp), 100 PS (98 hp) ve 125 PS (123 hp) güç çıkışı seçenekleri ile sunulurken, 1.5 litre EcoBoost ise 150 PS (14 hp) ve 182 PS (179 hp) ile geliyor.

 

Dizel seçenekler ise yeni 1.5 litre EcoBlue (91 g/km CO2) ve 2.0 litre EcoBlue (112 g/km CO2) motorlardan oluşuyor. İlk seçenek 95 PS (93 hp) ya da 120 PS (118 hp) güç çıkışıyla tercih edilebiliyor, her iki güç çıkışında da 300 Nm tork sunuluyor. Diğer seçenek ise 150 PS (148 hp) güç çıkışı ve 370 Nm torkla geliyor.

 

125 PS 1.0 litre EcoBoost, 150 PS 1.5 litre EcoBoost, 120 PS 1.5 litre EcoBlue ve 150 PS 2.0 litre EcoBlue motorlar yeni 8 vitesli otomatik şanzımanla geliyor. Bunlar dışındaki motorlar ise 6 vitesli manuel şanzımanla sunuluyor.

 

Sedan versiyon da var!

Sedan versiyon ilk olarak bu yıl kompakt sedanların tüm otomobil satışlarının %35’ini oluşturduğu Çin’de piyasaya sürülecek. Bu versiyon daha sonra Avrupa’da ve özellikle Macaristan ya da Türkiye gibi Doğu Avrupa piyasalarında da sunulabilir.

 

Focus Active

Focus Active modeli özel ön kısım tasarımı, daha fazla yerden yükseklik, koruyucu siyah tekerlek kemerleri ve marşpiyel kaplamaları, ön ve arka kaydırma plakaları ve kontrast gümüş rengi marşpiyeller ile gelecek.

Son Güncelleme : 11 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo