2019 VW Golf 8’den yeni detaylar

Ototeknikveri     18 Nisan 2018 01:02

Ford yeni Focus’u çıkartmışken, Toyota’nın yeni Auris’i de büyük ilgi çekecek gibi görünüyorken, C segmentindeki bu zorlu rekabete yeni Golf de giriyor.

2019 VW Golf 8’den yeni detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Segmentin en ikonik ve saygı duyulan modeli Golf’ü küçümsememek gerek. Yeni görüntülenen Golf 8 test aracı gerçek şeklini gözlerden saklamak için hala önceki nesilin kaportası içinde. Bunların otomobilin ilk fotoğrafları olduğu söylenebilir. Dış cephedeki bir iki ipucunun dışında, iç mekanla ilgili ipuçları da var.

 

Yeni modelin öncekine kıyasla daha uzun bir arka kısma ve daha uzun aks mesafesine sahip olduğu belli oluyor. Markalar arasında daha fazla güvenlik, bağlantı teknolojileri ve konfor özelliklerine sahip, arkadaki yolcular için de daha geniş alan sunan beş kapılı hatchback otomobiller üretme trendinin olduğu bir zamandayız.

 

Modelin son halinde Volkswagen’in yeni tasarım diline sahip Arteon ya da yeni Touareg’den izler görebiliriz. 2015 yılından Golf GTE Sport konseptinin de yeni modelde bazı esintileri olması beklenebilir.

 

Etkileyici bir kabin tasarımı bekleniyor

Volkswagen yeni Touareg’in iç kabininde oldukça etkileyici şeyler yapmıştı. Golf 8 de birden fazla geniş ekran ve fütüristik bir mimariyle rakiplerini geride bırakabilir.

 

Test otomobilinde görülen 7. nesilden kalma konsol kimseyi kandıramıyor. Kontrol panelinin ve Touareg’den alınan vites kolunun yeni olduğu anlaşılıyor. Konsolun geri kalanındaysa asıl etkileyici değişiklikler bulunacak.

 

Çok büyük bir multimedya ekranı ve klima kontrolleri için daha küçük bir başka ekran görebiliriz. 2015 yılında tanıtılan Golf R Touch konsepti jest kontrolü, dokunsal geri bildirim, mesafe sensörü gibi özellikleriyle aslında Golf’ün bugünlerini haber veriyordu.

 

Yeni modelde yine turboşarjlı benzinli ve dizel motorların yani sıra bir plug-in hibrit versiyon da olacak. Bütün versiyonlarda MQB modüler platformun güncellenmiş bir versiyonunu kullanılacak.

 

VW Golf Mk8 gelecek yıl üretime girecek. Yeni model, Focus, Auris, Ceed, Opel Astra, Renault Megane, Peugeot 308, Seat Leon, Hyundai i30, Mazda3, Honda Civic gibi pek çok modelle rekabet edecek.

Son Güncelleme : 19 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo