YENİ NESİL RENAULT SCENİC 2015'E HAZIRLANIYOR

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:45

Model gamını büyük ölçüde yenileyen Renault, Scenic ailesini de yenilemeye hazırlanıyor.

YENİ NESİL RENAULT SCENİC 2015'E HAZIRLANIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kompakt MPV modeli Scenic'i yaptığı ufak makyaj operasyonları ile güncel tutmaya çalışan Renault, bu segmentteki en büyük rakiplerinden biri olan Citroen'nin yeni Picasso modeline, yeni nesil Scenic ile cevap vermeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında, Espace, Laguna ve Scenic modellerini 2014 yılından itibaren, Fransa'daki Georges Besse fabrikasında üreteceiğini duyuran ve bu tesislere 420 milyon Euro'luk yatırım gerçekleştiren Renault, bu hamlenin ilk adımını yeni Scenic ile atmaya hazırlanıyor. Bu üç modelinde aynı bantta üretilerek maliyetlerde azalma sağlamayı hedefleyen Renault, Scenic'in yeni nesilinde de, standart ve grand olmak üzere iki farklı karoser seçeneğine yer verecek. 

   

Fransız basının göre tasarım açısından, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenen Initiale konseptinden yoğun izler taşıyacak, yeni Renault Scenic, markanın güncel çizgilerine de ev sahipliği yapacak.  Değişken iç hacimiyle de öne çıkacak yeni Scenic'te, ön yolcu koltuğunun da sırtlığının katlanması ile uzun yüklerin taşınmasına imkan sağlanacak. 90 derece açılarak iniş ve binişlerde kolaylık sağlayacak arka kapılara sahip olacak Scenic, yenilikçi teknolojileriyle de dikkat çekecek. Citroen Picasso'dan izler taşıyacak orta konsola sahip olacak araçta, büyük dokunmatik ekranlara ve gelişmiş R-Link multimedya sistemine yer verilecek. Captur'dakine benzer çekmece tarzındaki torpido gözüne sahip olması beklenen yeni Scenic, motor seçenekleri ile de ilgi çekecek.

TCe, adı verilen turbo beslemeli benzinli motorlara sahip olacak araçta, 110 ve 130 hp güç çıkışları olan 1.2 litrelik TCe motorun yanında, yeni Qashqai'de de görev yapan 1.6 litrelik TCe motor kullanılacak. 160 hp güç çıkışına sahip olacağı belirtilen bu motorun haricinde yeni Scenic'te, 1.5 litrelik ve 1.6 litrelik dCi, turbo dizel motorların görev yapacağı ifade ediliyor. Fransız otomobil dergisi Autoplus'ın haberine göre, dizel cephesinde en dikkat çeken konu ise, 1.5 litrelik dizel motorun gücünün 130 hp'ye çıkartılarak, 1.6 dCi, ünitenin yerini alması oluyor. 1.6 dCi ünitenin ise çift turbolu, 160 hp ve 180 hp güç çıkışlarına sahip iki yeni seçenekle sunulacak olması ise diğer dikkat çeken detay olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca 1.5 litrelik dCi ünitede, 95 hp ve 110 hp güç çıkışlarına sahip iki versiyonun daha olacağı belirtiliyor. Yeni Scenic'te manuel şanzımanın yanında, çift debriyajlı otomatik olan EDC şanzıman alternatifleri de sunulamaya devam edilecek.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo