Skoda Çin’de atağını sürdürüyor

Ototeknikveri     24 Nisan 2018 02:26

Skoda Çin’deki güçlü konumunu daha da pekiştirmek ve 2020 yılına kadar ülkedeki yıllık satışlarını 600.000 adete çıkartmak istiyor. Marka, Çin piyasası için yeni model atağında bir sonraki aşamaya geçti ve Çinli müşterilerin beklentilerine uygun SUV’ler geliştirmeye başladı.

Skoda Çin’de atağını sürdürüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, 4 Mayıs’a kadar devam edecek Pekin’deki “Auto China 2018” fuarında şehir içi kullanıma yönelik yeni bir ana akım SUV tanıtıyor. Skoda Kamiq, önümüzdeki aylarda Çin’de satışa çıkacak.

 

2017’de, Skoda Çin’deki 10. yılını kutladı ve ülkede üç yeni ürün sundu. Çek otomobil üreticisi, Octavia Combi ve iki başarılı SUV model Kodiaq ve Karoq’u portföyüne ekledi. Marka bu büyümeyi yeni modellerle devam ettirecek. Model kampanyası özellikle Çin’e yönelik SUV modellere odaklanacak. Geçen yıl, Skoda Çin’in marka için önemini Vision E konseptiyle kanıtlamıştı. Konsept Skoda’nın SUV segmentindeki ilk elektrikli otomobilinin önizlemesiydi.

 

Yeni Skoda Kamiq, Skoda Karoq kompakt SUV’nin altında konumlanıyor ve Çin’deki SUV model serisini tamamlıyor. Modelin tasarımı Skoda’nın güçlü SUV tasarım dilinin klasik bileşenlerini Çin’e özel detaylarla birleştiriyor. Özellikle farklı ön ve arka lambalarıyla Kamiq, diğer SUV modeller Karoq ve Kodiaq’tan ayrılıyor. Kamiq’e ek olarak, Skoda Çin piyasası için başka SUV’ler de sunmayı planlıyor. Skoda’nın Çin’deki tarihi 1930’lere kadar uzanıyor. Marka bir dönem Çin’den çıksa da 2007’de bu piyasaya geri döndü ve ilk olarak Octavia modelini ülkede yerel olarak üretmeye başladı.

 

2017’de Skoda Çin’de 325.000 otomobil sattı ve satışlarını %2.5 artırdı. Firma, Çin’e geri döndüğü 2007 yılından bu yana toplam 2 milyon 350 bin satışa ulaştı. Bunların yarısını Skoda Octavia satışları oluşturdu.

 

30 Mart 2016’da Volkswagen, SAIC Motor Co. Ltd. ve Skoda Auto temsilcilerinin Çin devlet başkanı Xi Jinping’in Çek Cumhuriyeti’ne ziyaretinde imzaladıkları iyi niyet anlaşmasıyla Skoda’nın Çin’de gelecekteki büyümesi de garanti altına alındı. Skoda’nın en büyük pazarı için 2 milyar euro tutarında beş yıllık bir yatırım planı hazırlandı. Firma Çin’e yönelik model portföyünü yeni SUV’ler ve elektrikli otomobiller ile zenginleştirecek.

 

Son Güncelleme : 24 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo