Yeni Skoda Kamiq, Pekin'de tanıtılıyor

Ototeknikveri     24 Nisan 2018 02:58

Yeni Skoda Kamiq SUV, 23 Nisan'da Pekin'deki Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde yapılan etkinlikle tanıtıldı. Skoda Kodiaq ve Skoda Karoq modellerini takip eden yeni SUV, markanın SUV ailesinin üçüncü üyesi olacak.

Yeni Skoda Kamiq, Pekin'de tanıtılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kamiq, Skoda'nın güçlü SUV tasarım dilini sürdürürlen, şık görünümü ve modern teknolojileriyle de etkiliyor. Yeni model, dünya prömiyerinin hemen ardından, 4 Mayıs'a kadar Pekin'deki "Auto China 2018" fuarında tanıtılmaya devam edilecek. Önümüzdeki aylarda ise Skoda Kamiq Çin'de satışa sunulacak.

 

Yeni Skoda Kamiq, kompakt boyutları ve şaşırtıcı derecede geniş bir iç mekanı birleştiriyor. Otomobil 4390 mm uzunluğunda, 1781 mm genişliğinde ve 1593 mm yüksekliğinde. Aks mesafesi ise 2610 mm. Otomobil, 81 kW güç çıkışı ve 150 Nm'ye kadar tork üreten yeni bir 1.5 litrelik benzinli motor ile donatılmış. Motorun gücü tekerlekler otomatik şanzıman üzerinden iletiliyor.

Kamiq’nin tasarımı, Skoda’nın güçlü SUV tasarım dilinin tüm özelliklerine sahip. Dikey ve çift çıtaları ile tipik ön panjur, Skoda’nın DNA'sının kusursuz bir ifadesi. Kristal farların çizgileri, ön panjur çizgilerine doğru akıyor ve otomobile iddialı bir görünüm kazandırıyor. Keskin tornado çizgisi üç boyutlu bir görüntü algısı yaratırken, 17 inç büyüklüğündeki çift beş kollu alaşım jantlar otomobilin yan kısmınaa sportif bir stil oluşturuyor. Kristal arka lambalar yatay olarak yerleştirilmiş. Bu ve reflektörlerin dışa dönük konumu SUV'nin daha geniş görünmesini sağlıyor.

 

Gösterişli tasarım iç mekanda da devam ediyor. Konsolun ortasındaki yükseltilmiş bilgi-eğlence ekranı sayesinde sürücü birçok araç fonksiyonunu büyük kolaylıkla çalıştırabiliyor. Konsolun tüm genişliği boyunca uzanan bir krom şerit, bileşenleri şık bir şekilde birbirine bağlıyor.

 

Etkileyici bir başka detay da, hoparlörlerin yenilikçi bir biçimde açılı konumlandırılması. Ergonomik tasarım sayesinde, sürücü ve ön yolcu koltuğu mükemmel konfor ve yanal destek sunuyor. Koltuk kılıfları, modern stili daha da pekiştiren 3D efektli ekose bir desende geliyor.

 

Kamiq, dijital yaşam tarzlarını korumak isteyen genç, kentli müşterilere hitap ediyor. Bu müşteriler, arabalarında hareket halindeyken de modern bağlantı çözümleri arıyorlar. Bu nedenle, yeni SUV Skoda tarafından yeni geliştirilen akıllı bir bağlantı sistemi ile donatılmış. Sistemin en dikkat çeken özelliği, iFLYTEK’in geliştirdiği yapay zekaya dayalı sesli komutları tanıma fonksiyonu. Yazılım bölgesel lehçeleri ve hatta bireysel ve yerel konuşma stillerini otomatik olarak öğrenebiliyor.

 

Akıllı telefonlar otomobile Apple CarPlay, Baidu Carlife ve MirrorLink™ arayüzleri üzerinden bağlanabilyor, desteklenen uygulamalar 1280 x 720 çözünürlükle sekiz inç ekranda çalıştırılabiliyor. Bağlantı sistemi ayrıca gerçek zamanlı trafik bilgileri ve hava durumu gibi birçok pratik hizmet sunuyor.

Son Güncelleme : 24 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo