Audi’nin ilk uzun SUV’si Q5L Pekin’de tanıtıldı

Ototeknikveri     26 Nisan 2018 03:02

Audi Q5L uzun aks mesafeli SUV, Pekin Motor Show’da tanıtıldı.

Audi’nin ilk uzun SUV’si Q5L Pekin’de tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

4.77 metre uzunluğu, beş kişilik geniş kabini ve yüksek bagaj kapasitesiyle Audi Q5L paketinden çıktı. Audi yeni modeli 25 Nisan’dan 4 Mayıs’a kadar Pekin Motor Show’da sergileyecek. Başarılı SUV’nin uzun versiyonu özellikle Çinli müşterileri hedefliyor. Model beş donanım seviyesi ve 2.0 TFSI motorlu iki performans versiyonuyla geliyor. Quattro dört çekişli sürüş sistemi standart olarak sunuluyor.

Çinli Audi müşterileri geniş iç kabinli ve yüksek prestijli otomobilleri tercih ediyor. Audi şu anda uzatılmış aks mesafesine sahip üç model sunuyor: A4L, A6L ve A8L. Yeni çıkan Audi Q5L de bunlara eklendi. Orijinal versiyona kıyasla, yeni versiyonun aks mesafesi ve dış cephe uzunluğu 88 mm artırılmış. Bu sayede arka koltuktaki yolcular 110 milimetre ilave diz mesafesinden faydalanıyor. Arka koltuğun pozisyonuna göre, bagaj kapasitesi 550 litreden 1550 litreye kadar çıkabiliyor.

 

Audi Q5L müşterileri Vogue, Lifestyle, Design, Sport ve Sport plus donanım seviyeleri arasından seçim yapabiliyor. Bu donanım seviyeleri farklı dış cephe ve iç mekan detaylarıyla geliyor. Giriş seviyesi Vogue versiyonu üç bölgeli lüks otomatik klima ve Audi akıllı telefon arayüzüne sahip. Lifestyle donanım seviyesinden itibaren MMI navigation plus işletim sistemi ve dijital Audi sanal kokpit sunuluyor. Design, Sport ve Sport plus donanım seviyelerinde 3 boyutlu ses kalitesiyle Bang & Olufsen ses sistemi yer alıyor.

Audi pre sense basic ve Audi pre sense city güvenlik sistemleri tüm donanım seviyelerinde standart olarak geliyor. Ek olarak, şehir ve banliyö sokakları için sürüş yardım sistemleri sunuluyor. Lifestyle donanım seviyesinden itibaren, Matrix LED teknolojili farlar opsiyonel olarak alınabiliyor. Panoramik cam tavan da standart olarak sunuluyor.

 

Audi Q5L’deki sürüş sistemi, güçlü ve verimli dört silindirli Turbo 2.0 TFSI Çin piyasasında çok popüler. Motor 140 kW (190 hp) ya da 185 kW (252 hp) güç çıkışıyla tercih edilebiliyor. Bu motorla otomobil (güç çıkışına göre) 8.6 ya da 6.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Çin emisyon standartı C5’e göre 20 inç tekerleklerle yakıt tüketimi 6.9 ya da 7.3 litre/100 km, Co2 emisyonu 164 ya da 174 g/km. Standart yedi vitesli S tronic şanzıman, standart quattro sürüş sistemiyle birlikte çalışıyor. Audi drive select özelliği sayesinde sürücüler konfor, otomatik, dinamik, verimlilik ve kişisel sürüş profillerinden birisini seçebiliyorlar. Tekerlek seçenekleri 18 – 20 inç arasında değişiyor.

Standart Q5 gibi, Q5L de FAW-VW ortaklığıyla, Kuzey Çin’deki Changchun fabrikasında üretiliyor. Bazı parçalar ise Audi’nin Meksika’daki San Jose Chiapa fabrikasından geliyor. Yeni Q5L ile Audi in’deki SUV piyasasında konumunu daha da güçlendirmek istiyor. Satışlar bu yılın yaz aylarında başlayacak.

Son Güncelleme : 26 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo