Yeni BMW 8 Serisi Coupe test ediliyor

Ototeknikveri     27 Nisan 2018 02:27

Yeni BMW 8 Serisi’nin Galler’de devam eden sürüş dinamikleri testleri, otomobilin yarış düzeyinde performansla uzun mesafe yolculuk konforunu birarada sunduğunu kanıtlıyor.

Yeni BMW 8 Serisi Coupe test ediliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seri üretim geliştirme sürecinin son aşamasında, yeni BMW 8 Serisi Coupe potansiyelini tüm yönleriyle ortaya koyuyor. Galler’deki test sürüşleri tüm sürüş ve süspansiyon sistemlerinin koordinasyonuna ayrıldı. Testlerde özellikle yüksek performanslı BMW M850i xDrive Coupe versiyonuna odaklanıldı. Tamamen yeniden geliştirilen V8 motor, akıllı dört çekişli sürüş teknolojisi, aktif arka aks diferansiyel kilidi, aktif yuvarlanma önleme fonksiyonuyla M Professional süspansiyon ve Integral Active Steering heyecan verici sportif sürüş ve olağanüstü konfor için mükemmel uyumlu bir paket oluşturuyor.

 

BMW M850i xDrive Coupe modelinde ilk kez sunulan sekiz silindirli motor tam gerekli mitarda tork sağlıyor, ayrıca huzurlu bir yolculuk için rahatsız edici olmayan bir sese sahip. Diğer yandan, Sport ya da Sport+ modunda güç aktarımı ve motor sesi daha dinamik hale geliyor. Aynı şekilde, elektronik kontrollü amortisörler, stabilite kontrol sistemi DSC ve dört çekişli sürüş sistemi de seçilen sürüş moduna adapte ediliyor. Yeni BMW xDrive sisteminin arka tekerlek odaklı kurulumu her sürüş moduna uyum sağlıyor, arka akstaki aktif diferansiyel kilidi sayesinde virajlarda hızlanırken azami çekiş gücü elde edilebiliyor.

 

Kaporta ve süspansiyon için düşük ağırlık merkezi ve yüksek dayanıklılık değerleri yeni BMW 8 Serisi Coupe’nin dinamik sürüş karakteristiklerinin temelini oluşturuyor. BMW M850i xDrive Coupe modelinde, Integral Active Steering sistemi ve aktif yuvarlanma önleyici sayesinde kıvrak bir performans elde ediliyor. Elektronik kontrollü amortisörler ihtiyaç olan her durumda tekerlekler için azami stabilite sağlıyor, böylece en kötü zeminlerde bile yol ile temas mümkün oluyor.

 

Üst düzey sportif güç sağlamasının yanı sıra, yeni V8 motor BMW M850i xDrive Coupe modelinin performans karakteristiklerine de katkı sağlıyor. Önceki motorla aynı ağırlıkta olsa da, yeni motor 50 kW/68 hp daha fazla güç çıkışı sunuyor (390 kW/530 hp). Maksimum tork 100 Nm artırılarak 750 Nm’ye çıkartılmış (1000 devir/dakika’dan itibaren). Sekiz silindirli motor, kısa vites geçiş süreleriyle dikkat çeken 8 vitesli Steptronic spor şanzımanla birlikte çalışıyor.

 

Galler’deki test sürüşlerinde, geliştiriciler yeni BMW 8 Serisi Coupe için oldukça yoğun ve kapsamlı bir program uyguluyor. Pistlerin ve test sahasının yanı sıra, prototipler trafiğe açık yollarda da test ediliyor, bu sayede mümkün olduğunca gerçeğe yakın sonuçlar alınmaya çalışılıyor. Yeni modelin prototipleri kış şartlarında İsveç’te, Güney Fransa’nın Miramas kentindeki BMW test sahasında ve Almanya’daki Nürburgring pistinde de test edildi.

 

BMW 8 Serisi Coupe 2018 yılı sona ermeden satışa çıkacak. Modelin ismindeki 8 rakamı BMW’nin ürün portföyündeki konumuna işaret ediyor. Daha önce BMW Z8 ve BMW i8’de de olduğu gibi, bu rakam kullanıcıların duygusal olarak bağlandıkları spor otomobiller için kullanılıyor. BMW 8 Serisi Coupe, piyasaya çıktığında BMW’nin “Number One > Next” stratejisi kapsamındaki lüks segment model atağının önemli bir parçası olacak.

Son Güncelleme : 27 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo