Mercedes 2018 A-Serisi’nden yeni fotoğraflar yayınladı

Ototeknikveri     27 Nisan 2018 03:18

Yeni 2018 Mercedes A-Serisi Avrupa’da lansman aşamasına geldi. Yeni model etkileyici teknolojiler ve şık bir stille dikkat çekiyor.

Mercedes 2018 A-Serisi’nden yeni fotoğraflar yayınladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modelin tarihinde ilk kez, yeni Mercedes A-Serisi yarı otonom teknolojiyle sunuluyor. Mercedes ayrıca modelin segmentteki en yüksek güvenlik standartlarına sahip olduğunu belirtiyor.

 

Yeni Mercedes A-Serisi bir dizi yeni verimli motordan yararlanıyor. Bunlar arasında dört silindirli 1.3 litre benzinli motor da bulunuyor. Motorun güç çıkışı 160 hp (163 PS), tork değeri ise 250 Nm. Daha iyi yakıt verimliliği için motorda silindir deaktivasyon sistemi mevcut.

 

Diğer motor seçenekleri arasında 2.0 litre dört silindirli benzinli motor da yer alıyor. Motorun güç çıkışı 221 hp (224 PS), tork değeri 350 Nm. Yeni 1.5 litre dört silindirli dizel ise 114 hp (115 PS) güç çıkışı ve 260 Nm torkla geliyor. Dört çekişli sürüş sistemi belli motorlarda opsiyonel olarak sunuluyor. Motorlar 7 vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor.

 

Mercedes’in ilk iki nesildeki MPV gövde şeklini terk etmesi başarıyla sonuçlandı. Yeni nesille birlikte modelin lüks kompakt segmentinde daha da ivme kazanması ve Audi A3, BMW 1 Serisi gibi rakiplerle mücadele etmesi bekleniyor.

 

Yeni A-Serisi’nin en önemli özelliği etkileyici konsol tasarımı ve firmanın en yeni multimedya sistemi MBUX.

 

İki ekranlı sistem (üst modellerde 10.25 inç HD ekranlar) yeni bir kullanıcı arayüzü, akıllı sesli kontrol sistemi ve yeni dokunmatik ped ile geliyor.

 

Yeni Mercedes A-Serisi firmanın Stuttgart yakınlarındaki Rastatt fabrikasında üretime girdi. Model dünya çapında toplam beş fabrikada üretilecek.

 

Son Güncelleme : 27 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo