Yeni BMW M850i xDrive Coupe’den ilk resmi detaylar

Ototeknikveri     28 Nisan 2018 12:03

BMW yeni 8 Serisi’ni hala kamuflaj altında tutuyor ancak M850i xDrive Coupe modelinden detaylar ortaya çıktı.

Yeni BMW M850i xDrive Coupe’den ilk resmi detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Heyecan verici sportif performans ve olağanüstü konforu biraraya getiren M Performance modeli tamamen yeniden geliştirilmiş bir V8 motorla gelecek. Motorun güç çıkışı 530 PS (390 kW / 523 hp), tork değeri 750 Nm. 650i’deki 4.4 litre V8 motordan 68 PS (50 kW / 67 hp) daha fazla güç çıkışı ve 100 Nm daha fazla torka sahip olmasına rağmen yeni motorun ağırlığı değişmemiş.

 

V8, gelişmiş sekiz vitesli otomatik şanzıman ve aktif kilitli arka diferansiyele de sahip, arka tekerleklere eğilimli dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte çalışacak.

 

BMW henüz tüm detayları açıklaması ancak önceki haberlerde güç çıkışının doğru tahmin edildiği görülüyor. Otomobil bu donanımla 4 saniyeden kısa bir sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkacak. M850i xDrive, bu 100 km/saat’e 4.2 saniyede ulaşan M6 Coupe’den daha hızlı.

 

M850i xDrive modelinin öne çıkan performans donanımları arasında Integral Active Steering sistemi ve adaptif M süspansiyon bulunuyor. BMW aynı zamanda modelin otomobilin gücünü yansıtan bir spor egzoz sistemine sahip olacağını belirtiyor.

 

Otomobilde ayrıca elektronik kontrollü amortisörler ve dinamik stabilite kontrol sistemi bulunuyor, bunlar seçilen sürüş moduna göre uyarlanabiliyor. BMW, Sport ve Sport+ sürüş modlarında güç aktarımı ve motor sesinin fark edilir derecede daha dinamik olduğunu söylüyor.

 

8 Serisi’nin 15 Haziran’da tanıtılması bekleniyor. Model bu yıl sona ermeden satışa çıkacak.

 

 

Son Güncelleme : 28 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo