Borgward BX6 Crossover Coupe ve Elektrikli Bxi7’yi tanıttı

Ototeknikveri     15 Mayıs 2018 05:11

Borgward, firmanın mühendislik akademisi töreninde yeni BX6 ve Bxi7 modellerini tanıttı.

Borgward BX6 Crossover Coupe ve Elektrikli Bxi7’yi tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BX6, kişiselleştirilmiş görünümü ve aerodinamik optimizasyonu ile genç müşterileri hedeflemek için tasarlanmış. Modelin BMW X4’ten ilham aldığı görülüyor. Otomobilde ince farlar ve LED gündüz sürüş ışıklarıyla çevrelenmiş dikat çekici bir ön panjur var. Arkaya doğru ilerlediğimizde plastik gövde kaplaması, ikili egzoz sistemi ve coupe benzeri bir tasarım görüyoruz.

 

İç kabinde ise spor direksiyon, deri koltuklar ve ahşap kaplamalar bulunuyor. Kabindeki diğer önemli özellikler arasında 10 farklı ayara sahip sürücü koltuğu, tek butonla otomobili başlatma ve iki bölgeli klima kontrol sistemi sayılabilir. Sürücüler aynı zamanda içeride 8 inç ekranlı bir multimedya sistemi bulacak.

 

Otomobil gücünü turboşarjlı 2.0 litre motordan alıyor. Motorun güç çıkışı 221 hp (165 kW / 224 PS), tork değeri ise 300 Nm. Buna altı vitesli otomatik şanzıman ve kaymaları tespit edip 0.12 saniye içinde reaksiyon verebilen standart dört çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor. Otomobil bu donanımla ortalama 7.1 litre/100 km yakıt tüketiyor.

 

Borgward BX6 bu yıl içinde Güney Amerika ve Orta Doğu’da piyasaya çıkacak. Crossover 2019’un başlarındaysa Güneydoğu Asya’ya ulaşacak.

 

Yeni tanıtılan diğer model ise Bxi7. Bu otomobil toplam 238 hp (178 kW) güç çıkışı ve 390 Nm tork üreten iki elektrikli motora sahip. Bu sistemle crossover 7.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 195 km/s.

 

Borgward pilin kapasitesini açıklamayı reddetti ancak lityum iyon pil paketiyle Bxi7’nin tek şarjla 375 km gideceği öğrenildi. Pil bittiğinde hızlı şarj sistemi sadece 45 dakikada pili %80 doldurabiliyor.

 

Etkileyici sürüş mesafesinin yanı sıra, pil paketi bir “akıllı ısı yönetim sistemi” ile geliyor. Bu sayede – 30 derece ve 55 derece arasındaki dış sıcaklıklarda pil en iyi şekilde çalışabiliyor.

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo