Yeni DS 8 amiral gemisi BMW 5 Serisi’yle rekabet edecek

Ototeknikveri     15 Mayıs 2018 04:59

2020’de piyasaya çıkması beklenen yeni lüks DS 8 modelinden resimler otomobilin görünümü hakkında ipucu veriyor.

Yeni DS 8 amiral gemisi BMW 5 Serisi’yle rekabet edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

DS portföyünü yeni bir amiral gemisiyle taçlandırmaya hazırlanıyor. 2020 yılında satışa çıkacak model, ilk Citroen DS otomobilin çıkışından 65 yıl sonra piyasada olacak.

 

Geleneksel sedan otomobillerin popülaritesi azalıyor. Ford kısa süre önce Kuzey Amerika’da bu tip otomobilleri sonlandırmaya karar verdi. Öte yandan, yeni kurulan lüks Fransız markası DS’nin yöneticileri markanın portföyünde böyle bir otomobil olması gerektiğini düşünüyor.

DS 8 adını alması beklenen otomobil radikal bir görünüme sahip olacak. Geçtiğimiz günlerde Pekin Motor Show’da konuşan DS başkan yardımcısı Eric Apode, BMW 5 Serisi rakibinin firmanın yöneticilerince onaylandığını açıkladı. Apode tasarımın son şeklini aldığını belirtti.

 

Markanın geleneksel üç kutudan oluşan sedan siluetinin yerine tasarım odaklı bir yaklaşım izleyeceği anlaşılıyor.

Yeni DS 7 Crossback modelinden tasarım esintileri aile görünümünü yansıtmaya devam edecek, amiral gemisinin daha az geleneksel olan arka kısmı ise ona piyasada özgünlük avantajı kazandıracak.

 

DS 8 yeni çıkan Peugeot 508’i temel alacak ve bu modelin EMP2 mimarisini kullanacak. Otomobilde geleneksel 2.0 litre BlueHDi dizeller ve 1.6 litre PureTech benzinli motorlar sunulacak.

 

Elektrifikasyon da DS 8’de önemli bir rol oynayacak. Apode, elektrifikasyonun lüksün yeni tanımı haline geldiğini itiraf ediyor.

Plug-in hibrit model DS 7 Crossback modelinde bulunan E-Tense sistemini kullanacak. Öte yandan, SUV’nin aksine bu model sadece önden çekişli olacak ve daha mütevazi bir güç çıkışı sunacak. Otomobil 64 kilometre elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak.

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo