Dizel yarı hibrit Kia Sportage bu yıl, Ceed 2019’da geliyor

Ototeknikveri     17 Mayıs 2018 12:21

Bazı otomobil üreticileri dizel motorları tamamen terk etti, Kia gibi başka bazı markalar ise dizelin yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarını düşürmesine yardımcı olacak yeni teknolojilere yatırım yapmaya devam ediyor.

Dizel yarı hibrit Kia Sportage bu yıl, Ceed 2019’da geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koreli otomobil üreticisi gelecek yıl Sportage modeli içinde çıkacak yeni bir yarı hibrit dizel sistem tanıttı. Bunu 2019’da üçüncü nesil Ceed takip edecek.

 

“EcoDynamics+” adı verilen yeni yarı hibrit sistem 0.46 kWh 48 volt lityum iyon pil ve yeni yarı hibrit marş motoru (MHSG) ile geliyor. Marş motoru bir kayışla dizel motorun krank miline bağlı ve hızlanma sırasında 10 kW ekstra güç sağlıyor.

 

Kia sistemin “motor” ve “jeneratör” olmak üzere iki farklı modda çalışabildiğini belirtiyor. Motor modunda, motor yükü ve emisyon azaltılıyor, jeneratör modunda ise vites düşürme ve frenden gelen kinetik enerji depolanarak pillerin şarjı için kullanılıyor.

 

Markanın SCR aktif emisyon kontrol teknolojisiyle birlikte gelen sistem CO2 emisyonlarını WLTP protokolüne göre %4’e, NEDC protokolüne göre %7’ kadar azaltmaya yardımcı oluyor. Böylece Kia kendi ifadesiyle “daha temiz dizel motorlar” sunabiliyor.

 

Gelişmiş elektronik kontrol ünitesi tarafından kontrol edilen motor yeni Dur&Kalk fonlsiyonundan faydalanıyor. Bu sayede içten yanmalı motor fren ve vites düşürerek yavaşlama sırasında otomatik olarak kapatılıyor, sürücü gaza bastığı zaman ise MHSG motoru yeniden başlatıyor.

 

Kia henüz teknik detayları yayınlamadı ancak 48V pilin bagaj zemini altına yerleştirileceği biliniyor. Firma EcoDynamics+ yarı hibrit sistemin mevcut mimariye adapte edilmesinin basit olacağını söylüyor.

 

EcoDynamics+ benzinli motorlarda kullanılmaya da hazır hale getirilecek, manuel ya da otomatik şanzımanlarla birlikte çalışabilecek. Sistem ayrıca önden çekişli, arkadan çekişli ya da dört çekişli otomobillere uygulanabilecek.

 

Firma 2025 yılına kadar 5 elektrikli, 5 plug-in hibrit ve 5 hibrit otomobilin yanı sıra 2020’de bir de hidrojen yakıt hücreli otomobil çıkartmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 17 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo