Mercedes-Maybach GLS yeni süspansiyon teknolojisiyle gelecek

Ototeknikveri     18 Mayıs 2018 01:47

Mercedes-Maybach kamera destekli süspansiyon ve özel şoför moduyla gelecek.

Mercedes-Maybach GLS yeni süspansiyon teknolojisiyle gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes-Maybach modelleri Mercedes’in mevcut Magic Body Control sisteminin gelişmiş versiyonları olan süspansiyon sistemleriyle gelecek. Maybach baş mühendisi Jürgen Weissinger yeni sistemin en önemli özelliklerinden birisinin kamera teknolojisi olduğunu, böylece zorlu yollarla ilgili daha iyi veri toplanabildiğini belirtiyor.

 

Yeni nesil Maybach modellerinde şoförleri hedefleyen yeni bir sürüş programı da yer alacak.

 

Weissinger “Özel bir sürüş programı yapıyoruz. Vites geçişleri çok sık olmayacak, böylece şoför çok konforlu, lüks bir sürüşün keyfini çıkartabilecek. Sistem vites geçişi ve maksimum tork olmadan çalışabiliyor.” dedi.

Bu özellikler ilk olarak Maybach GLS’de yer alacak. Yeni model Kasım ayında Los Angeles Motor Show’da tanıtılacak. Bu arada Pekin’de tanıtılan Vision Ultimate Luxury konsepti iyi bir tepki alırsa üretime girebilir.

 

Konseptin elektrikli motorlu sistemi hakkında konuşan Weissinger, Maybach’ın gelecek 10 yıl içinde modellerini nasıl elektriklendireceğini planladığını belirtti. Weissinger, firmanın kurucuları Karl ve Wilhelm Maybach’ın 1923’te çıkarttıkları yarı otomatik şanzımanı örnek göstererek markanın her zaman inovasyon ve yüksek teknolojiye önem verdiğini söyledi.

 

Weissinger “Elektrikli otomobilleri düşünmeliyiz. Öte yandan, 12 silindirli motorumuz var ve lüks, kusursuz bir motor. İnsanlar bu motoru istiyor. İnovatif Maybach müşterilerine bakarsak, onların ise gelecek teknolojilerine de ilgi duyduklarını görüyoruz. Yüksek teknolojili elektrikli otomobilleri geleceğe nasıl taşıyacağımızı planlamalıyız.” dedi.

 

Lagonda gibi bazı rakipler elektrikli modellere odaklansa da, Weissinger Maybach için şimdilik hibrit teknolojisinin daha uygun bir geçiş teknolojisi olduğunu düşünüyor. Weissinger, 12 silindirli motor, özel bir şanzıman ve bu şanzımanın içinde konumlanacak elektrikli motorun birarada bir hibrit sistemde kullanılabileceğini belirtiyor: “Büyük bir motor ve elektrikli motorun doğru bir kombinasyonunu oluşturmak için çok sayıda olasılık bulunuyor.”

 

 

 

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo