BMW otonom iNext konseptinden ipucu yayınladı

Ototeknikveri     20 Mayıs 2018 07:36

BMW, Intel ve Mobileye ile biraraya gelerek yeni “i” alt markası bünyesinde 2021 yılında ilk tam otonom arabasını tanıtmaya hazırlanıyor. Otomobilde 3.5 seviyesinde otonom sürüş hedefleniyor.

BMW otonom iNext konseptinden ipucu yayınladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW tam otonom iNext otomobilinin bu yıl sonuna kadar konsept formunda gösterileceğini açıkladı. Otomobil 2021 yılında Dingolfing’de üretime girecek.

 

Konseptten mavi renkte, oldukça belirsiz bir ipucu görseli yayınlandı. Detaylar gizlenmiş olsa da uzun tavan çizgisi ve köşeli tekerlek kemerlerinden bu otomobilin bir SUV olacağı anlaşılıyor. Geçen yıl Frankfurt Motor Show’da tanıtılan i Vision Dynamics konseptiyle de benzerlikler görülüyor.

Yeni iNext BMW’nin teknoloji amiral gemisi olacak. Dolayısıyla multimedya ve iç kabin teknolojisinde modern inovasyonlar bekleyebiliriz. Ayrıca en yeni elektrikli sürüş sistemleri ve otonom sürüş yeni modelin en dikkat çeken özellikleri arasında olacak.

 

BMW ilk olarak 2016 yılında tam otonom arabalar geliştirmeye başlayacağını açıklamış ve teknoloji firmaları Intel ve Mobileye ile işbirliği yapmıştı. Daha o zamandan bu otomobilin 2021’de çıkması hedeflenmişti. Şimdi ise BMW otomobilde 3.5 seviyesinde otonom sürüş olacağını söylüyor.

 

Otonom teknolojide resmi olarak beş seviye bulunuyor ve 3.5 aslında bunlardan birisi değil. Bu seviye, 3 ve 4. seviyeler arasında bir noktada olacak. Üçüncü seviye zaman zaman tam otonom sürüşe izin veriyor ancak belli durumlarda insan müdahalesi gerektiriyor, dördüncü seviye ise tamamen insansız sürüşe imkan veriyor.

 

Otonom sürüşe rağmen bu otomobilin hala temel BMW değerlerini ve keyfini sunacağı belirtiliyor. Üç firmanın ortak geliştirdiği platform diğer otomobil üreticilerine de açılacak.

Elektrikli motorlarla otomobil 500 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak ancak bu konudaki diğer detaylar henüz açıklanmadı.

 

Diğer yeni gelecek BMW modellerini olduğu gibi, i Vision Dynamics aynı zamanda Tesla Model S ile rekabet edecek ve 2021’de çıkacak i5 modelinin önizlemesi niteliğinde. X3 modelinin elektrikli versiyonu iX3 de hazırlanan modeller arasında. Bu model Audi E-tron, Jaguar I-Pace ve Mercedes-Benz EQ C gibi modellerle rekabet edecek.

 

 

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo