Yeni 2018 Seat Tarraco testte görüntülendi

Ototeknikveri     24 Mayıs 2018 02:05

Seat’ın yeni 7 koltuklu Tarraco SUV’sinin kamuflajlı bir prototipi görüntülendi. Yeni modelin önümüzdeki aylarda tanıtılması bekleniyor.

Yeni 2018 Seat Tarraco testte görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kaputun altında, Tarraco kardeş marka Skoda’nın Kodiaq modeli ile oldukça benzer. Model, Seat’ın portföyünde Ateca’nın üzerinde yer alıyor. Kamuflaja rağmen otomobilin siluetinin Skoda’yı anımsattığını görebiliyoruz. Özellikle tavan çizgisi ve kapılardaki keskin kırışıklar benzerlik gösteriyor.

 

Öte yandan, Tarraco’nun ön ve arka kısımları Kodiaq’dan farklı görünecek. Farlar Tarraco’nun daha küçük SUV kardeşleriyle benzer bir LED imzaya sahip. Bu tasarımın ipucu daha önce markanın Twitter hesabında bir video ile verilmişti. Farların genel şekli Ateca ve Arona’dan daha keskin ve agresif. Ön panjur ise bu modellere kıyasla daha belirgin ve dikey.

 

Bu casus fotoğrafların hemen öncesinde MQB-Coding Facebook grubunda Tarraco’nun iç ve dış görünümünü yansıtan detaylı resimler yayınlanmıştı.

 

Tarraco’nun iç kabininde Skoda Kodiaq ile benzer bir dijital kontrol paneli bulunacak. İç kabinde yine Kodiaq ve Seat’ın başka bazı modelleri ile ortak özellikler bulunuyor.

 

Dış cepheye bakarsak, Tarraco’nın Ateca ve Arona’dan farklı bir tasarım diline sahip olduğunu görüyoruz. Daha ince farların yanı sıra, istiridye kabuğu tipi kaput ve uzun LED arka lamba şeridi Tarraco’yu diğer modellerden ayırıyor.

 

SUV’nin adı halk tarafından belirlendi. İnternet üzerinden yapılan oylamada 51.903 kişi Tarraco ismini seçti. 2017’de yapılan oylamada toplam 146.124 oy kullanıldı ve finale kalan dört isim içinden Tarraco galip geldi.

 

Yeni SUV’nin gelişi Seat’ın 2017 yılının Mart ayında gerçekleştirilen yıllık basın konferansında duyuruldu.

 

Seat patronu Luca de Meo konferansta SUV’nin Seat için yeni bir tasarım döngüsü yaratacağını, bunun 2020’de çıkacak yeni Leon’a da yansıyacağını söyledi. De Meo ayrıca yeni SUV’nin MQB A2 platformunu Kodiaq ve VW Tiguan ile paylaşacağı bilgisini verdi. Yeni otomobil Barselona’da tasarlandı ve Almanya’da üretilecek. Bunun aksine, Arona ise Seat’ın İspanya Martorell’deki fabrikasında üretilecek.

 

Yeni Tarraco, MQB platformuyla geleceği için tanıdık dört silindirli turboşarjlı benzinli ve dizel motorlarla sunulması bekleniyor. Otomobil hem iki çekişli hem de dört çekişli sürüş sistemi seçeneklerine sahip olabilir. Ayrıca bir plug-in hibrit versiyon da ihtimaller dahilinde. Bunun yanı sıra otomatik ve manuel şanzımanlar sunulacak. En üst donanım seviyesi bir Cupra versiyonu da daha sonra eklenebilir.

 

Otomobilin fiyatı henüz açıklanmadı ancak Kodiaq’ın 26.000 euro başlangıç fiyatı ile benzer olması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 24 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo