Toyota yakıt pili ve hidrojen tankı üretimini artıracak

Ototeknikveri     28 Mayıs 2018 01:39

Toyota yakıt hücreli elektrikli otomobillerin satışlarının 2020’den sonra önemli oranda artacağını ve yılda 30.000 adet civarına çıkacağını öngörüyor. Bu büyümeye hazırlanmak için firma iki yeni üretim tesisi açacağını duyurdu.

Toyota yakıt pili ve hidrojen tankı üretimini artıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota yakıt pili üretimi için yeni bir fabrika, yüksek basınçlı hidrojen tankı üretimi için ise mevcut fabrikasında yeni bir üretim hattı açacak. Yakıt pilleri, hidrojen ve oksijeni elektriğe dönüştürerek otomobile sıfır emisyonlu sürüş için güç sağlıyor. Tanklarda ise hidrojen yakıtı depolanıyor. Her iki bileşenin de büyük miktarlarda üretimi maliyetleri düşürmek ve bu teknolojiyi yaygınlaştırmak için önem taşıyor.

 

Toyota yakıt pili üretimini Toyota City’deki Honsha fabrikasından aynı bölgedeki sekiz katlı ve modern teknolojili yeni bir tesise taşıyacak. Yüksek basınçlı hidrojen tanklarının üretimiyse Shimoyama fabrikasındaki yeni bir üretim bandında yapılacak. Tanklar daha önce daha az sayıda ve Honsha fabrikasında üretiliyordu. Toyota’nın hidrojen tankları darbelere dayanıklı olması için ekstra kalın karbon fiberden inşa ediliyor.

 

Yeni tesisler üretim aşamasındaki CO2 emisyonlarını da önemli ölçüde azaltacak. Hidrojen tankları için Shimoyama’daki yeni hidrojen tankı üretim bandının inşaatı başlarken, yeni yakıt pili fabrikasının da dış cephesi bitti ve içerideki çalışmalar başladı. Yeni tesislerle ilgili detaylar daha sonra açıklanacak. Tesislerde üretimin 2020’de başlaması bekleniyor.

 

Toyota aynı zamanda hidrojen yakıt hücreli model portföyünü genişletmeyi ve bu alandaki ürünlerini daha cazip hale getirmeyi hedefliyor. Firma hem kendi bünyesinde hem diğer firmalarla kuracağı ortaklıklarla hidrojen dolum altyapısını genişletmek ve düşük karbonlu hidrojen tedarik zinciri oluşturmak için çalışmaya devam edecek.

 

 

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo