Hyundai Alabama’daki tesislerine 388 milyon dolar yatırdı

Ototeknikveri     05 Haziran 2018 12:27

Hyundai ABD’nin Alabama eyaletinde silindir başlığı üretimi için yeni bir fabrika inşa etmek ve mevcut motor fabrikasını yenilemek için 388 milyon dolar yatırım yaptı.

Hyundai Alabama’daki tesislerine 388 milyon dolar yatırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yatırım, Alabama’nın Montgomery kentinde eyalet yetkilileri ve Hyundai yöneticilerinin de katıldığı bir etkinlikle duyuruldu. Mevcut fabrikanın genişletilmesi Sonata, Elantra ve Santa Fe modellerinin üretimini desteklemek amacını taşıyor.

 

388 milyon dolarlık yatırımın yaklaşık 40 milyon doları yeni silindir başlığı üretim tesisinin inşası için ayrılacak. Fabrikanın bu yılın Kasım ayında tamamlanması ve 2019 yılı ortalarında faaliyete geçmesi planlanıyor. Yatırımlarla birlikte bölge sakinlerinden 50 kişi daha istihdam edilebilecek.

 

Montgomery Bölgesi Ticaret Odası başkanı Charles Price, etkinlikte yaptığı konuşmada “Hyundai’nin bu yatırım için yine Alabama’yı seçmesinden çok memnunuz. Hyundai’nin Kuzey Amerika’daki tek üretim tesisinin bulunduğu Montgomery sakinleri 16 yıllık bu iş birliğinin daha da derinleşerek devam etmesini istiyor.” dedi.

 

Hyundai’nin yeni 2.5 litre dört silindirli motoru gelecek yıl Sonata ve Santa Fe için üretmeye başlaması öngörülüyor. Elantra’da kullanılan 2.0 litre motor da üretimde kalacak.

 

Son Güncelleme : 05 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo