Yeni Jeep Grand Cherokee, Alfa Romeo’nun Giorgio platformunu kullanacak

Ototeknikveri     06 Haziran 2018 04:33

Jeep Grand Cherokee’nin şu an piyasada olan nesli dokuz yıl önce çıkmıştı ve Hellcat motorlu versiyon da dahil olmak üzere çeşitli kereler güncellense de, model yaşlanmaya başladı.

Yeni Jeep Grand Cherokee, Alfa Romeo’nun Giorgio platformunu kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

FCA yakın zaman önce 2022 yılında yeniden tasarlanmış bir Grand Cherokee modeli sunmayı planladığını açıkladı. Yeni modelle ilgili bazı detaylar şimdiden ortaya çıkmaya başladı.

 

FCA CEO’su Sergio Marchionne yeni Grand Cherokee’nin – Alfa Romeo Giulia ve Stelvio’da da bulunan - Giorgio platformunun modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanacağını açıkladı. Marchionne, mühendislerin bu platformu Jeep’in ihtiyaçlarına göre modifiye ettiğini de belirtti. Platformun performans odaklı Stelvio’ya kıyasla daha ekstrem koşullara ve off-road sürüşe dayanıklı olacak şekilde güncellendiği düşünülüyor.

 

Şu noktada modelle ilgili fazla bilgi yok ancak FCA yeni Grand Cherokee’nin yarı otonom sürüş teknolojileri ve plug-in hibrit sistemle çıkacağını onayladı. Hibrit versiyon, Chrysler Pacifica Hybrid minivan ile aynı sistemi paylaşabilir. Bu sistemde 3.6 litre V6 motor, iki elektrikli motor ve 16 kW lityum iyon pil paketi bulunuyor. Bu sistem sayesinde model toplam 260 hp (194 kW/263 PS) güç çıkışına sahip oluyor ve tek şarjla 53.1 km gidebiliyor.

 

Marchionne ayrıca “üç sıralı Grand Cherokee” modelinden söz etti. Buradan anlaşılıyor ki, daha önce Jeep’in 5 yıllık planında geçen gizemli “E segmenti 3 sıralı araç” aslında ekstra bir oturma sırasına daha sahip yeni bir Grand Cherokee versiyonu olabilir.

Son Güncelleme : 06 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo