2019 BMW X5 daha büyük ve daha gösterişli

Ototeknikveri     07 Haziran 2018 05:02

İnternete sızan bir dizi casus fotoğrafın ardından, BMW yeni 2019 X5 modelini resmi olarak tanıttı.

2019 BMW X5 daha büyük ve daha gösterişli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model devasa krom ön panjuru ve geniş hava girişlerine sahip sportif ön tamponuyla dikkat çekiyor. Arkaya doğru ilerlediğimizde X5’in arka kapıların ortasına kadar gelen özgün bir karakter çizgisine sahip olduğunu görüyoruz.

 

Diğer dikkat çeken stil özellikleri arasında ön çamurluk hava girişleri ve BMW’nin tipik L şeklini terk eden LED arka lambaları görüyoruz. Model ayrıca krom ikili egzoz sistemi ve bagaj kapağına monte edilmiş spoyler ile geliyor.

 

Yeni modelle birlikte bir dizi stil paketi sunulacak. xLine versiyonları mat alüminyum aksanlar ve 19 inç alaşım jantlarla gelecek. M Sport modelleri ise kaportayla aynı renkte ek bileşenler, daha geniş hava girişleri, parlak siyah aksanlar ve 20 inç tekerleklerle alınabilecek.

 

X5’in uzunluğu 36 mm, genişliği 66 mm, yüksekliği ise 19 mm artırılmış. Aks mesafesi de öncekinden 42 mm daha uzun.

 

Evrimsel stil kabinde de devam ediyor. X5 daha yüksek kaliteli materyaller, yeni kontrol araçları ve güncellenmiş teknolojiyle geliyor. Sürücüler yeni bir direksiyonun arkasında oturuyor ve yeni dijital kontrol panelini kullanıyor. Kontrol paneli gelişmiş menüler ve daha fazla kişiselleştirme seçeneğine sahip 12.3 inç multimedya sisteminin yanında bulunuyor.

 

X5 ayrıca krom hava girişi çerçeveleri ve klima kontrolleri için dijital ekranla geliyor. Crossover LED ambiyans aydınlatması ve ısıtmalı/soğutmalı bardak tutucularla da donatılabiliyor.

 

BMW modelle birlikte opsiyonel dört bölgeli klima kontrol sistemi ve %30 daha büyük panoramik cam tavan da sunuyor. Müşteriler ayrıca 20 hoparlörlü Bowers & Wilkins Diamond Surround Ses Sistemi ve iki adet 10.2 inç ekranıyla Blu-Ray oynatıcıdan oluşan arka koltuk eğlence sistemini de sipariş edebiliyor.

 

Otomobilin bagajı 645 litre kapasiteye sahip. Arka koltuklar katlandığında bu kapasite 1860 litreye kadar çıkabiliyor.

 

X5 opsiyonel üçüncü koltuk sırasıyla sunulmaya devam edilecek. Öte yandan, gerçek bir 7 kişilik araç isteyen alıcılar X7’yi bekleyebilir.

 

The X5 will continue to be offered with an optional third-row seat. However, buyers who typically haul seven-passengers should probably wait for the upcoming X7.

İlk etapta dört motor seçeneği

X5 ilk etapta dört benzinli ve dizel seçenekle sunulacak. Giriş seviyesi turboşarjlı 3.0 litre sıralı altı silindirli benzinli motor 340 PS (250 kW/335 hp) güç çıkışı ve 450 Nm tork değerine sahip. Crossover 5.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hızı ise 243 km/s.

 

Daha güçlü bir şey isteyen alıcılar X5 xDrive50i modeliyle çift turbo 4.4 litre V8 motoru tercih edebilir. Motor 462 PS (350 kW/455 hp) güç çıkışı ve 650 Nm torka sahip. Bu model Avrupa’da sunulmayacak. Otomobil bu donanımla sıfırdan 100 km/s hıza 4.7 saniyede çıkabiliyor, azami hız ise 250 km/s.

 

Piyasada dizelden uzaklaşma olsa da BMW dizel motorlar sunmayı sürdürüyor. Bunlardan ikisi yeni X5’te de bulunacak. Giriş seviyesi motor turboşarjlı 3.0 litre altı silindirli 265 PS (195 kW/261 hp) gücünde ve 620 Nm torka sahip.

 

X5 M50d modelinde ise dörtlü turbo 3.0 litre altı silindirli motor bulunuyor. Bu motorun güç çıkışı 400 PS (294 kW/394 hp), tork değeri ise 760 Nm. Bu donanımla otomobil 5.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 250 km/s.

 

Tüm motorlar sekiz vitesli otomatik şanzıman ve arkaya eğilimli dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Gelecekte model serisine plug-in hibrit ve yüksek performanslı X5 M versiyonları da eklenecek.

 

Yeni X5 standart olarak Dinamik Amortisör Kontrol Sistemi ile geliyor. Model dört çekişli sürüş sistemi ve sınırlı kaynalı arka diferansiyel ile donatılabiliyor. İsteyen müşteriler havalı süspansiyon sipariş edilebiliyor, bu durumda otomobil alçalıyor ve eşya yüklemek kolaylaşıyor, ayrıca off-road yeteneklerini artırmak için biniş yüksekliği 40 mm artırılabiliyor.

 

X5 için yeni bir off-road paketi de sunulacak. Bu pakette bahsi geçen havalı süspansiyon, sınırlı kaymalı diferansiyel ve koruyucu gövde altı plakaları bulunuyor. Bunun yanı sıra off-road odaklı ekranlar ve X5 için çakıl, kaya, kum ve kar gibi farklı sürüş modları sunuluyor.

 

Ayrıca otomobilde Şerit Koruma Asistanı ve Trafik Sıkışıklığı Asistanı gibi sürüş yardım sistemleri bulunuyor. Acil Durdurma Asistanı sistemi yeni eklenenler arasında.

 

X5 Kasım ayında piyasaya çıkacak. Otomobilin fiyat listesi de çıkışına yakın açıklanacak.

 

 

Son Güncelleme : 08 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo